Starfield’ın Xbox’ta kaç FPS’de çalışacağı belli oldu

Starfield

Bethesda’nın merakla beklenen oyunu Starfield’ın Xbox’ta 60 FPS olacağı iddia ediliyordu. Bu söylentiler oyuncular arasında heyecan da yaratmıştı. Fakat Bethesda’nın en kıdemli kişilerinden biri olan Todd Howard dedikodulara noktayı koydu.

Xbox ve Starfield tanıtımları öncesi IGN’le röportaj gerçekleştiren Todd Howard, oyunun Xbox Series X’te 4K çözünürlüğü, Xbox Series S’te ise 1440p çözünürlüğü desteklediğini söyledi. Bununla birlikte oyunun stabil performans sunması için Starfield’ın Xbox’ta 30 FPS’de çalıştığını sözlerine ekledi. Merakla beklenen oyun iddia edildiği gibi 60 FPS’de oynanmayacak. 30 FPS’ye kilitlenmiş durumda.

Todd Howard konuyla ilgili olarak, “Önceki oyunlarımızı göz önüne alırsanız, neleri hedeflediğimizi görebilirsiniz. Devasa açık dünyalar, tamamen dinamik ve değişebilen koşullar, daha birçok detay var. Bunları yapmak istiyoruz. Oyunumuz, Series X’te 4K, S’te 1440p’de çalışıyor. Yapımı 30 FPS’ye kilitledik. Konsol sürümünde FPS kilitli, çünkü performansta tutarlılığı tercih ediyoruz. Oyunlarımızın özel hissettiren deneyimi var, bundan ödün vermek istemiyoruz” dedi.

starfield

Todd Howard’ın Starfield’la ilgili açıklaması oyunun çıkmasından 3 ay önce geldi. En azından merak edilen sorulardan biri cevaplanmış oldu. Microsoft cephesinde Redfall’la ilgili tartışılan bir durum olmuştu. Microsoft özel oyunlarından biri olan Redfall’u piyasaya sürmeden önce 60 FPS’de çalıştığını göstermişti. Fakat Redfall’un çıkmasına 1 aydan kısa süre kalmışken, yapımcı Arkane oyunun Xbox’ta 30 FPS’de çalıştığını, 60 FPS modunun daha sonra geleceğini açıklamıştı. Bu durum oldukça eleştirildi.

Creation Engine 2 ile geliştirilen Starfield, PC ve Xbox Series X/S için 6 Eylül’de piyasaya sürülecek.

Twitter Google Cloud sözleşmesini ödemeyi reddetti