Twitter’ın değeri eskisinin üçte biri

Twitter, çalışanlarına Elon Musk anlaşması hakkında tweet atmamalarını söyledi

Twitter’ın değeri belli oldu. Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl 44 milyar ödeyerek aldığı şirketin bugünkü değeri, o dönemdekinin üçte birine düşmüş durumda.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıla damga vuran olaylardan biri de Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması oldu. Musk, dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından birinin sahibi olmak için kesenin ağzını açtı ve 44 milyar dolar ödedi. Ancak hem bu anlaşma tamamlamadan önce yaşananlar hem de Musk gibi tartışmalı bir figürün şirketin başına geçmiş olması, Twitter’ın hızla değer kaybetmesine sebep oldu. Musk şirketin kan kaybını durdurmak ve yeni gelir kapıları açmak için önemli hamleler yapmış olsa da bu da yeterli olmadı. Geldiğimiz noktada şirketin değeri, Musk’ın ödediği 44 milyarın çok altına düşmüş durumda.

Bloomberg tarafından bu hafta ortaya çıkarılan bilgiler, Twitter’ın bugünkü değerinin Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl ödediği 44 milyar doların çok altında olduğunu gösterdi.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Elon Musk’ın şirketi satın almak için yanına aldığı yatırımcılar arasında yer alan Fidelity adlı yatırım şirketi, bu hafta portfolyosundaki şirketlerin değerini yatırımcılarıyla paylaştığı bir rapor yayınladı. Bu rapora göre Twitter’ın bugünkü toplam değeri yaklaşık 15 milyar dolar. Bu da şirketin Elon Musk’ın satın aldığı günden bu yana değerinin üçte ikisini yitirdiğini gösteriyor. Daha önce de bu yönde tahminler vardı. Ancak Fidelity tarafından paylaşılan rakamlarla birlikte bu durum resmiyet kazanmış oldu.

OnePlus 12 özellikleri ortaya çıkmaya başladı