Twitter çalışanlar tarafından dava edildi

Twitter Çin COVID politikası protesto haberlerini gizliyor

Twitter, işgücünü potansiyel olarak yarıya indirebilecek devam eden toplu işten çıkarmalar nedeniyle bir toplu dava ile karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Bloomberg’e göre çalışanlar, Twitter tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ABD İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirimi (WARN) Yasası’na aykırı olduğunu savunarak San Francisco federal mahkemesinde şirkete karşı toplu dava açtı. İş kanununa göre, 100 veya daha fazla çalışanı olan şirketlerin toplu işten çıkarmaları 60 gün önceden bildirmeleri gerekiyor.

Twitter çalışanlar tarafından dava edildi

New York Times daha önce Twitter’ın işten çıkarmalara başlayacağını ve şirket çalışanlarının yaklaşık yarısının etkileneceğini bildirdi. Washington Post tarafından görülen bir e-postada Twitter, işten çıkarmaların “şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki gerekli” olduğunu söyledi. Şirket ayrıca çalışanlarına bugün evde kalmalarını ve bir e-posta beklemelerini söyledi. Bazı insanlar sosyal ağda, iş e-postalarının zaten kilitlendiğini ve şirketin merkezi Slack hesabından kaldırıldığını bildiriyor. Davacılar mahkemeden Twitter’ı WARN Yasasına uymaya zorlayan bir emir çıkarmasını istiyor.

Davacıları temsil eden avukat Shannon Liss-Riordan, “çalışanların haklarını imzalamamaları gerektiğini ve haklarını aramak için bir yolları olduğunu bilmelerini sağlamak amacıyla” şikayette bulunduklarını söyledi. Söz konusu işten çıkarımlar platformdaki iş gücünü yarıya indirecek kadar fazla. Üstelik Musk bununla da kalmayıp evden çalışma sistemine de son getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda daha fazla değişikliğin gelmesi de bekleniyor.

Ücretli mavi tik reformu Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde!