Elon Musk, eski Twitter çalışanlarına 500 milyon dolar ödemekten kurtuldu

Elon Musk yapay zekası

Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu, Elon Musk’un devralınmasının başlangıcından bu yana birçok hukuki savaşın merkezinde yer aldı. İşte tüm detaylar.

Yakınlarda açılan bir dava, Elon Musk’un şirketi satın almasının ardından işten çıkardığı 6.000’den fazla çalışanla ve onlara kıdem tazminatlarının tamamını ödemediği iddiasıyla ilgili. Musk dün eski çalışanlarına karşı bir galibiyet elde etti. Söz konusu dava, eski Twitter çalışanı Courtney McMillian tarafından açılan toplu davayla ilişkili. Şikayette, federal Çalışan Emeklilik Geliri Güvenliği Yasası (ERISA) uyarınca, Twitter Kıdem Planının işçilere üç aylık maaş ödemesi borçlu olduğu ileri sürüldü. Çalışanlar bundan daha azını aldılar ve ödenmemiş kıdem tazminatı olarak 500 milyon dolar talep ettiler. Ancak Salı günü, Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesindeki ABD Bölge Hakimi Trina Thompson, Musk’un toplu dava şikayetinin reddedilmesi yönündeki talebini kabul etti.

Elon Musk, eski Twitter çalışanlarına 500 milyon dolar ödemekten kurtuldu

Hakim Thompson, Twitter işten çıkarma planının ERISA kapsamında uygun olmadığını, çünkü işten çıkarmalardan önce ayrı bir ödeme planına ilişkin bildirim aldıklarını tespit etti. Elon Musk’un devralınmasından sonra kabul edilen kıdem tazminatı programının davacıların beklediği 2019 programı yerine daha eski çalışanlar için geçerli olduğuna karar vererek davayı reddetti. Bu karar, işten atılan binlerce Twitter çalışanı için bir başarısızlık olsa da gelecekte daha büyük ödemeler kazanma şansları var. Thompson’ın emri, davacıların iddialarla ilgili şikayetlerini değiştirebileceklerini belirtiyordu.

Honor Magic Vs3 Performans Testinde Görüldü