Snapchat ve Amazon, AR için bir araya geldi

Snapchat reklamları bambaşka bir hal alacak

Snap, insanların bir süredir kıyafetleri sanal olarak denemelerine yardımcı olmak için Snapchat lenslerini kullanıyor. Şimdi şirket başka bir önemli ortakla birlikte çalışıyor. İşte detaylar.

Kullanıcılar yakında bir çift sipariş etmeden önce Amazon Fashion’dan gözlük stillerinin yüzlerinde nasıl göründüğünü görebilecekler. Bu artırılmış gerçeklik lenslerini @amazonfashion profili, Lens Explorer veya Snapchat Camera Lens Carousel aracılığıyla deneyebileceksiniz. Amazon Fashion profili, çok çeşitli gözlük stillerine göz atabileceğiniz ve belki de bir çift satın alabileceğiniz bir Mağaza sekmesi içeriyor.

Snapchat ve Amazon, AR için bir araya geldi

Şirketler, Snap’in AR Try-On teknolojisiyle çalışan 3B varlık standartları üzerinde çalışıyor. Amazon’un 3D Asset teknolojisini ve lenslerini kullanarak, Snapchat kullanıcılarına güncel gözlük seçimi, ürün detayları ve bulunabilirlik dahil olmak üzere dinamik olarak güncellenmiş bilgiler sunabiliyorlar. Dolayısıyla, bir ürünün fiyatı değişirse veya satılırsa, Amazon bu bilgilerle lensleri gerçek zamanlı olarak güncelleyebilecek.

Maui Jim, Persol, Oakley ve Costa Del Mar gibi markaların gözlüklerini sanal olarak deneyebileceksiniz. Snap ve Amazon, ortaklığı gelecekte diğer giyim kategorilerine genişletmeyi planlıyor. Söz konusu iş birliği ile birlikte daha fazla artırılmış gerçeklik özelliğinin gelmesi de söz konusu. Bu kapsamda şirketler daha fazla özellik sunarak kullanıcılarını arttırmayı ve mevcut kullanıcılarının ilgisini sağlam tutmayı hedefliyor. Özellikler ile ilgili daha fazla detay yakında gelmeye başlayacaktır. AR artık hayatımıza iyice entegre oluyor diyebiliriz.

Ücretli mavi tik reformu Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde!