Tesla çalışanları şirkete dava açtı

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Tesla’nın bu ay işten çıkardığı iki eski çalışanı, şirketin yasal haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete dava açtı.

Son dönemde sık sık teknoloji dünyasının gündemine gelen Elon Musk, kendisini her gün farklı bir sorunla karşı karşıya buluyor. Hatırlayacağınız gibi daha bu hafta başında bir grup SpaceX çalışanı Musk’ın sosyal medyadaki paylaşımlarından rahatsız olduklarını şirket yönetimine iletmiş, bu sebeple kısa süre sonra işten çıkarılmıştı. SpaceX’te yaşanan bu olayın yankıları sürerken, bu kez Elon Musk’ın diğer şirketi Tesla’da çalışanlarla ilgili bir kriz patlak verdi.

Eskiden Tesla’da çalışan iki kişi, elektrikli otomobil üreticisine dava açtı. Bu iki kişi, şirketin kendilerini işten çıkarırken yasal hakları olan 60 gün ihbar süresine uymadığını iddia ediyor.

Tesla fabrikaları, COVID yüzünden bir süre daha kapalı kalacak

Hatırlayacağınız gibi Elon Musk geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak yaklaşan ekonomik durgunluk sebebiyle bazı çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalacaklarını açıklamıştı. Şirkete dava açan bu iki eski çalışanın da bu süreçte işten çıkarıldığı söyleniyor.

Şirkete dava açan bu iki kişi, mayıs-haziran aylarında yaşanan işten çıkarmalar sırasında işlerine son verilen diğer Tesla çalışanlarının da bu davaya katılarak bunu bir toplu davaya dönüştüreceğini ummuyor. Eğer böyle bir örgütlenme yaşanırsa Amerikalı otomobil üreticisi kendisini milyon dolarlık bir tazminat davasının ortasında bulabilir. Davayı açan iki kişiyle aynı dönemde yaklaşık 500 kişi daha işten çıkarıldığı için bunun gerçekleşme ihtimali hiç de düşük değil.

iPhone 14 modellerinin ekranları Samsung’a emanet