Türkiye’nin tamamen normale döneceği tarih açıklandı: Sonunda kurtuluyoruz

Koronavirüsten korunmak

Tüm vatandaşların merakla beklediği Türkiye’nin tamamen normale döneceği tarih sonunda belli oldu. Böylece rahat bir nefes alabileceğimiz tarih ortaya çıkmış oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Pandemi süreci ne yazık ki beklenenden uzun sürmeye başladı. Herkes birkaç ay içerisinde bu salgının biteceğini umarken sürekli olarak yeni mutasyonlar ortaya çıktı. Bu tür mutasyonlar öyle bir dereceye geldi ki hayatı felç etti. Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet törenine Uğur Şahin katıldı ve olumlu açıklamalar yaptı.

Aşı yapılması herhangi bir ülkenin normale dönmesi için son derece önemli. BioNTech firmasanın kurucuları içerisinde yer alan Uğur Şahin pandemi dönemi ile birlikte zorlu bir süreç yaşandığını söyledi. Ancak sonbahar aylarında Türkiye’nin tamamen normal bir hayata döneceğini ifade etti.

Türkiye’nin tamamen normale döneceği tarih beklenenden daha yakın

Birçok kişi normale dönmek için en az 1 yıl daha olduğunu düşünüyordu. Hem pandemi sürecinin kötüye doğru gitmesi hem de yeni mutasyonlar böyle bir düşünce oluşmasına neden oldu. Hatta bazıları pandemi sürecinin en az 5 yıl devam edeceğini bile düşünüyordu.

Türkiye'nin tamamen normale döneceği tarih

BioNTech firmasanın kurucuları içerisinde yer alan Uğur Şahin herkesin yüreğine su serpecek bazı açıklamalara yer verdi. Ona göre sadece 3 ya da 4 ay içerisinde Türkiye tamamen normal bir hale gelecek. Hemen enfeksiyon kontrol altına alınacak hem de hastanelerde yatış oranları mümkün olduğunca azalacak. Herkesin normal hayatına devam etmesi mümkün olacak.

Elon Musk kripto para spekülasyonlarına devam ediyor: Yine fiyatı 2 kat artırdı

Pandemi ile işbirliğinin büyük bir öneme sahip olduğunun anlaşıldığını söyleyen Uğur Şahin, bunu Özlem Türeci ile birlikte yaptıkları aşı konusunda göstermiş oldu. Ayrıca bilimsel çalışmaların ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Peki sizce gerçekten de Türkiye sonbaharda tamamen normale dönebilir mi?