Bill Gates koronavirüs bitiş tarihi hakkında açıklama yaptı: İşte o tarih!

Bill Gates Elon Musk

Dünyanın en zengin insanlarından bir tanesi olarak bilinen Bill Gates koronavirüs bitiş tarihi hakkında net konuştu. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Uzun bir süredir açıklama yapmaya devam eden Bill Gates koronavirüs bitiş tarihi ile ilgili yeni açıklamalara yer verdi. Dünya genelinde açıklanan resmi rakamlara göre; 19 milyondan fazla insana bulaşan ve 720 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse, aynı zamanda hiç geçmeyecek gözüyle bakılıyordu. Özellikle de vaka sayısının her geçen gün çok daha fazla artması durumu işin içinden çıkılmaz hale getirdi.

Bill Gates koronavirüs açıklamalarına devam ediyor

Microsoft şirketinin başındaki isim olan ve yaptığı bağışlarla bilinen Bill Gates, bu defa da koronavirüsün kesin bitiş tarihini açıkladı. Ona göre bu virüsten kurutulmak, 2021 yılından önce mümkün değil.

Bill Gates koronavirüs bitiş tarihi

Eğer herhangi bir tedavi veya aşı bulunacaksa muhtemelen bu tarihe denk gelecek. Zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini özellikle vurgulayan Gates, böylece önemli bir ayrım yapmış oldu. İngiltere, ABD ve Avrupa ülkeleri bundan ilk yararlanacaklar arasında yer alacak.

Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de ifade eden Gates, şeffaflığın son derece önemli olduğunu vurguladı. Ona göre bu ülkeler; hem gerçek rakamları vermiyor hem de aşı çalışmalarını gereğinden fazla hızlandırıyor. Gates, “Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var” dedi. Sizce Bill Gates verdiği tarih konusunda haklı olabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.