Koronavirüs salgını bitiş tarihi BioNTech tarafından açıklandı

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Büyük bir telaş yaratan koronavirüs salgını, bitiş tarihi ile gündemde. Neredeyse herkes bu virüs için bitiş tarihi açıklıyor. Hadi gelin bu konuda BioNTech şirketine birlikte bakalım.

Koronavirüs salgını bitiş tarihi tartışma yaratmaya devam ediyor. Küresel salgınlar her zaman için insanlığa büyük zararlar verdi. Ancak hiçbirisi koronavirüs kadar etkili olmadı. Yayılma hızının çok yüksek olması bu virüsü başka bir noktaya taşıyor. BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Pandemi sebebiyle insanlar çok büyük zararlar yaşıyor. Bu nedenle bitiş tarihi herkes tarafından fazlasıyla merak ediliyor. Bu konuda yapılan açıklamalar ise çoğunlukla yetersiz diyebiliriz. Ancak en etkili aşının mimarı bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüs salgını tamamen bitecek mi?

BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin tarafından yapılan açıklamaya göre virüs Mayıs ayı sonu ile birlikte büyük oranda azalacak. Ayrıca Haziran ayı başında vaka sayılarındaki düşüşün önemli ölçüde azalma yaşayacağı tahmin ediliyor.

Koronavirüs salgını bitiş tarihi

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl benzer bir senaryo ortaya çıkmıştı. Virüs Haziran ayında büyük oranda bitmeye başladı. Ancak kış ayına girdiğimizde yeniden hızlı bir yükseliş yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü konuyla alakalı 2022 yılını gösterdi. BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin ise bu yıla işaret etti.

Sürekli olarak bağışıklık kazandırabilecek bu tür aşılar ne yazık ki mutasyon ile geri planda kalabilir. Herkes mutasyon ile alakalı en iyi senaryoyu kabul etmeye çalışıyor. Fakat virüsün özellikle de hızlı bir şekilde çoğalması endişeleri arttırıyor. Mutasyonlar bu endişeleri doğru çıkarıyor.

Rusya’da yeni koronavirüs test kiti büyük destek sağlayacak

Peki siz salgının bitiş tarihi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.