Koronavirüs ne zaman bitecek? Bilim insanları açıkladı

Koronavirüs ne zaman bitecek

Uzun bir süredir tartışılan Koronavirüs ne zaman bitecek sorusu sonunda cevap bulmaya başladı. Her kafadan ayrı bir ses çıktığı günümüzde, bilim insanları tarafından yapılan açıklamalar büyük bir değer taşıyor.

Tüm insanların aklında Koronavirüs ne zaman bitecek sorusu çok güçlü bir şekilde yer alıyor. Bazıları salgının en az 1 yıl daha devam edeceğini düşünürken, kimileri de Nisan ayını tarih olarak veriyor. Çok büyük bir kitleyi esir altına alan virüs salgını ile ilgili bilim insanları sonunda açıklama yaptı. Hong Kong Üniversitesi’nde çalışan araştırmacılar 6 farklı hastadan örnek parça aldılar.

Koronavirüs için Temmuz ayı öne çıkıyor

Günümüzde en tehlikeli salgın hastalıklardan bir tanesi olarak görülen bu virüs türü, tüm bilim dünyasını seferber etti. Hastalık için neredeyse tüm araştırmacılar ilaç ve aşı üretmeye çalışıyor.

Koronavirüs ne zaman bitecek sorusu

İlaç ve aşıların üretilme süreci tahmin edildiği kadar kolay değil. Öncelikle hastalığın zayıf noktasının bulunması gerekiyor. Hemen ardından bu zayıf noktaya saldırabilecek ilaç ve aşılar geliştirilebilir. Hong Kong’lu bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda, virüsün bağışıklık sistemine çok güçlü bir şekilde saldırdığını gördü. Bu saldırılar sonucunda bağışıklık sistemi neredeyse çökme noktasına geldiği ifade edildi.

Koronavirüsü yendikten sonra tekrar hastalanmak mümkün mü?

Bu durum hastalığın tamamen bitirilmesinin önündeki en büyük engellerden. Özellikle de 6 hastadan alınan doku örneklerinde, virüsün çok güçlü bir şekilde yayıldığı da görülüyor. 48 saat içerisinde 100 kez üreme yeteneğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu nedenlerden dolayı bilim insanları Temmuz ayından önce virüsün kontrol altına alınmasının imkansız olduğunu söylüyor.