Huawei neredeyse dibi gördü! Büyük düşüş

Huawei, ABD'nin yasaklı şirketler listesinden çıkarılacak gibi görünmüyor

Çin’de gerçekleşen son satışlar hayli ilginç sonuçların ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Geçtiğimiz yılın pazar lideri Huawei neredeyse dibi gördü. 

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei, ABD ambargosu sonrasında büyük bir çıkmazın içerisine girmişti. Avrupa pazarında hızlı bir çöküş yaşayan Çinli üretici, ülkesinde bulduğu destekle moral bulmuştu.

Geçtiğimiz yıl Huawei’nin satışları Avrupa’da hızla düşmüştü. Buna rağmen Çin’deki satışların artması Huawei yetkililerinin yüzünü güldürmüştü. Fakat bu durum da çok uzun sürmedi. Çinli kullanıcıların milliyetçilik damarı ile Huawei’ye ürünlerine tutulması uzun soluklu olmadı.

Counterpoint isimli araştırma şirketi geçtiğimiz ay Çin’de yapılan satışlara dair bir rapor yayınladı.

huawei

Huawei neredeyse dibi gördü! Büyük düşüş

Bir önceki yılın aynı dönemin Huawei’nin satış oranı yüzde 33 seviyesindeyken, bu yıl ise büyük bir düşüşle yüzde 10’a kadar geriledi. Huawei’nin kan kaybı Vivo, Xiaomi ve Oppo’ya yaradı. Oppo pazar payını yüzde 50 oranında arttırırken, Xiaomi ise yüzde 100 ile önemli bir başarı yakaladı.

Huawei ile aynı kaderi paylaşan bir diğer isim de Honor oldu. Kısa süre öncesine kadar Huawei bünyesinde aktif bir görünüm çizen Honor, geçtiğimiz yıla kıyasla yarı yarıya daha az satış yaptı.

Dip not olarak belirtelim. Önümüzdeki günlerde Honor modellerine Google desteğinin tekrardan gelmesi gündemde. Eğer bu söylem gerçekleşirse Honor satışları tekrardan artabilir.

Starlink uydusunu aracına yerleştiren sürücü ceza aldı: İlginç görüntüler