Türkiye pandemi konusunda uyarı aldı: Çok dikkatli olmamız gerekiyor

Türkiye pandemi konusunda uyarı

Rehavete kapılmaya başlayan Türkiye pandemi konusunda uyarı aldı. Dünya Sağlık Örgütü özellikle son dönemlerde yaşananlar ile ilgili uyarıda bulundu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Pandemi süreci ne yazık ki son derece ağır bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Özellikle son aylarda bu hızın artış gösterdiği ifade ediliyor. Delta varyantı böyle bir artışın ortaya çıkmasındaki en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor. Eskisine göre çok daha bulaşıcı olan bu yeni mutasyon virüs vakalarının yüzde 80 gibi bir bölümünü oluşturuyor.

Yaklaşık olarak 1,5 yıldır pandemi süreci devam ediyor. Ortaya çıkan kısıtlamalar insanların dayanılamaz noktaya gelmesine neden oldu. Hem fiziksel hem de bilişsel yorgunluk nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’de vaka sayılarının azalması ile birlikte tedbirlerin kaldırılması Dünya Sağlık Örgütü’nün gündeminde.

Türkiye pandemi konusunda uyarı almaya devam ediyor

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Onlara göre rahatlama ihtiyacı oldukça normal. Ancak tedbirleri tamamen elden bırakmak büyük bir hata olacaktır.

Türkiye pandemi konusunda uyarı

Geçen yaz yaşanan pandemi sürecinin hızlanma problemi yine ortaya çıkabilir. Özellikle kimi Avrupa ülkelerinde kısıtlamaların hızlı bir şekilde gevşetilmesi krize neden oldu. Bu aralar vaka sayıları yeniden yükselişe çıktı. Dünya Sağlık Örgütü aynı hatanın bir daha yapılmaması gerektiğini düşünüyor. Türkiye’ye kısıtlamaları hızlı bir şekilde kaldırmama önerisinde bulundular.

Koronavirüs aşılarının bağışıklık sistemine etkisi: BioNTech vs Sinovac

Tüm bunlara ek olarak karşımıza başka acı bir tablo çıkıyor. Avrupa ülkeleri ve ABD aşılara hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Ancak dünya ülkelerinin önemli bir bölümü ne yazık ki aşılara yeterince hızlı ulaşamıyor. Bu durum büyük bir eşitsizliğe neden oluyor. Peki sizce Türkiye’de tedbirler geri getirilmeli mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.