Türkiye yeniden kapanma dönemine girebilir: Aşılama hakkında önemli uyarı

Koronavirüsten korunmak

Türkiye yeniden kapanma dönemine girme ihtimaline sahip. Özellikle son dönemlerde vaka sayılarında çok ciddi bir artış yaşanıyor. Bu durum kapanma ile sonuçlanabilir. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Covid-19 süreci ne yazık ki tüm hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bu konuda daha çok aşılar ile çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarının tahmin edilenden çok daha fazla artması işleri değiştirdi. Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu üyeleri her geçen gün yeni bir açıklama yapıyor.

Bu defa açıklama yapan Prof. Dr. Nurettin Yiyit oldu. Delta varyantı ile savaşmanın tek yolunun aşı olduğunu söyleyen bilim kurulu üyesi hassas davranılması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca aşılar konusunda eğer yeterli seviyeye gelinmezse yeniden tam kapanma süreci başlayabilir.

Türkiye yeniden kapanma dönemine hazır değil

Delta varyantı şu anda birçok ülke tarafından büyük tehlike olarak görülüyor. Hızlı bir şekilde yayılması ve ölüm riskinin daha fazla olması karamsar bir tablo yaratıyor. Ancak aşılar sayesinde en azından hastalığı hafif atlatmak mümkün.

Türkiye yeniden kapanma dönemine

Bilim insanları hastanede yatan kişi sayısını azaltmaya çalışıyor. Böylece hastanelerin yoğunluğu biraz daha hafiflemiş olacak. Bilim kurulu üyeleri aşı olmanın bu nedenle büyük bir öneme sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca Covid-19 ile birlikte 203 semptom görüldüğü söyleniyor. Bunların 66 tanesi 7 ay sonra bile görülebiliyor.

Koronavirüs aşılarının bağışıklık sistemine etkisi: BioNTech vs Sinovac

Türkiye’de delta varyantın artış göstermesi yeniden kapanma dönemini başlatabilir. Hatırlayacak olursanız kapanma dönemi son derece yorucu geçmişti. Böyle bir şeyin tekrar yaşanması kısıtlamaların çığırından çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle mutlaka en az iki doz aşı olup sosyal mesafeye dikkat etmek gerekiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?