Koronavirüs sürecinde spor alışkanlıkları değişti mi? Ülkece koşu meraklısı olduk!

en iyi egzersiz teknikleri

Koronavirüs sürecinde spor alışkanlıkları iyice değişti. Bununla alakalı son derece önemli bir araştırma yapıldı. İşte merak edilen bütün detaylar.

Koronavirüs sürecinde spor bambaşka bir noktaya taşındı. 2020 yılı neredeyse tamamen pandemi süreci ile şekillendi. Evden dışarıya çıkan kişi sayısında aşırı bir azalma görüldü. Hatta iş hayatı bile bir şekilde eve taşındı. Tüm bunlar olmaya devam ederken spor faaliyetleri de durumdan fena halde etkilendi. Mesela Adidas tarafından Yapılan araştırmaya göre koşu motivasyonu fazlasıyla arttı.

Dünyanın en ünlü spor giyim markalarından bir tanesi olan Adidas Türkiye ile ilgili bazı araştırmalar yaptı. Bu araştırma sonuçlarına göre ülkenin spor alışkanlıkları ciddi ölçüde değişti.

Spor yapma oranı hiç olmadığı kadar arttı

Bu giyim markası tarafından yapılan çalışmaya göre spor yapma oranı eskiye kıyasla önemli ölçüde artış gösterdi. Haftada en az bir kere koşu yapan kişi sayısı yüzde 48,2 seviyelerine kadar yükseldi. Ayrıca normalde koşu yapan kişilerin yüzde 86,4 gibi bir bölümü daha fazla koşmaya başladı.

Koronavirüs sürecinde spor
Koşu ile ilgili böylesine yoğun bir ilgi olması bölgesel çapta da dikkat çekiyor. Mesela Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde koşuya olan ilgi çok yüksek seviyelerde. Evde geçirilen vaktin artması ile birlikte genel spor motivasyonunun da yükseldiği görülüyor.

Koronavirüs aşısında ikinci doz kullanılacak: İşte aşı sistemi!

Adidas elbette bu tür araştırmaları küresel çapta yapıyor. Buna göre dünya genelinde koşuya çıkanların sayısı yaklaşık olarak yüzde 60,7 seviyelerine kadar yükseldi. Peki siz spora böylesine yoğun bir ilgi yaşanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.