Koronavirüs araştırma ekibi açıklama yaptı: Virüs Çin’de mi üretildi?

Türkiye pandemi konusunda uyarı

Wuhan’a giden koronavirüs araştırma ekibi bazı açıklamalara yer verdi. Peki gerçekten de bu virüs Çin’de mi üretildi? İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Koronavirüs araştırma ekibi Çin’de bir süredir araştırmalar yapıyordu. Koronavirüs salgınının özellikle burayı işaret etmesi araştırmacıları o bölgeye yoğunlaştırdı. Wuhan salgının sıfır noktası olarak kabul ediliyor. Bu nedenle araştırmacılar genellikle bölge içerisinde çalışmalarını yürütüyordu.

Wuhan’a giden heyetten Peter Ben Embarek tarafından konuyla alakalı bazı açıklamalara yer verildi. Araştırma ekibinin özellikle yarasa mağaralarına gittiğini ve buralarda herhangi bir bulgu olmadığını ifade etti. Ancak tüm oklar bu bölgeyi işaret ediyordu.

Koronavirüs hangi bölgeden dünyaya yayıldı

Birçok kişi bu virüsün Çin merkezli olduğunu ve dünyaya buradan yayıldığını düşünüyor. İşin aslına bakacak olursanız bilim insanlarının önemli bir bölümü de yine aynı fikre sahip. Fakat Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri böyle düşünmüyor.

koronavirüs araştırma ekibi
Araştırmacı ekip Wuhan kentinde çok sayıda çalışma yaptıklarını ve hiçbir yerde virüsün burada başlamış olabileceği ile ilgili kanıt bulamadıklarını söyledi. Ayrıca konu ile alakalı Çin Sağlık Komisyonu’ndan Liang Wannian da konuştu. Yaptığı açıklamada virüsün İtalya gibi ülkelerde de ilk etapta görüldüğünü söyledi.

Hatırlayacağınız üzere İtalya’da virüsün 2019 Ekim ayından önce görüldüğü söylenmişti. Böylece Wuhan teorisi büyük oranda geri planda kaldı. SARS-COV-2 virüsünün çıkış noktası şu anda bile tartışma konusu olmaya devam ediyor. Wuhan kentinde yapılan araştırmalar ne yazık ki önceki bilgileri değiştiremedi.

Herkesin koronavirüs bağışıklığı kazanması ne kadar sürer? Bilim insanları hesapladı

Peki siz bu virüsün nereden ortaya çıktığını düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.