Bill Gates pandemi açıklaması ile büyük tepki topladı

Bill Gates pandemi açıklaması

Bill Gates pandemi açıklaması büyük tepki toplanmasına neden oldu. Özellikle son dönemlerde kendisi hakkında çok fazla iddia ortaya atılmıştı.

Dünyanın sayılı milyarderleri içerisinde yer alan Bill Gates pandemi açıklaması nedeniyle tartışmanın odak noktası haline geldi. Covid-19 risklerinin azaldığını söyleyerek açıklamasına başlayan Bill Gates aynı zamanda tüm insanlığı uyardı. Yeni bir pandeminin başlamak üzere olduğunu söyledi.

Bütün gözler şimdilik omicron varyantına çevrildi. Bu varyantın enfeksiyon şiddetini azalttığını söyledi. Aslına bakacak olursak bu bir noktada son derece olumlu bir haber. Fakat kendisi yeni pandeminin geleceğini ifade etti. Üstelik bu yeni pandemi hakkında önemli bazı detaylara yer verdi.

Bill Gates pandemi açıklaması tedirginlik yarattı

Koronavirüs ailesinin farklı bir patojen grubunda yer alan varyantın salgın yaratacağını belirtti. Bill & Melinda Gates vakfı eşbaşkanı Gates, potansiyel bir yeni salgın olacağını belirtti. Üstelik bu salgının öncekinden daha tehlikeli olacağını söyledi.

Bill Gates pandemi açıklaması

Bill Gates özellikle son yıllarda hem tıp teknolojisine hem de Dünya Sağlık Örgütü’ne milyonlarca dolarlık yardım yaptı. Hatta bazı tıbbi teknoloji şirketlerine yatırım desteği sundu. O, bu yatırımlarını referans göstererek konuştu. Kendisi dünyanın gelecekteki olası bir salgınla mücadele etme konusunda iyi konumda olmadığını belirtti.

Bill Gates pandemi açıklaması ile birlikte genel bir farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Kendisi 2022 yılının ortasına kadar Dünya nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 70 gibi bir bölümünün aşılanması gerektiğini düşünüyordu. Fakat bunun için çok geç olduğunu belirtti ve yeni salgın için çalışmaların başlaması gerektiğini söyledi.

Bill Gates koronavirüsü bitirmek için neler yapılması gerektiğini açıkladı

Peki siz onun bu açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.