Türkiye seyahat edilmemesi gereken ülkeler listesinde: ABD yine yaptı yapacağını!

Türkiye pandemi konusunda uyarı

Alınan son ABD kararlarına göre Türkiye seyahat edilmemesi gereken ülkeler arasına girdi. Bu durum ülke için kayıp anlamına gelebilir. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda Türkiye seyahat edilmemesi gereken ülkeler listesine girdi. Bu durum Almanya tarafından da yapılmıştı. Ancak ikili görüşmeler her ne kadar olumlu gibi görünse de, durum sonradan tersine döndü. Salgın ülkeler arasında yapılan seyahatleri olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Türkiye ile ilgili karar olumsuz etki yaratacak

ABD vatandaşlarının Türkiye’ye yönelik zorunlu olmayan tüm uçuşlardan kaçınması gerektiği, zaten daha önce de bildirildi. Ancak ilk defa bunun resmi rapor haline gelmesi büyük endişe yarattı. Özellikle de turistlere olan ihtiyacın arttığı bu dönemde, ABD tarafından verilen karar büyük kaygı yarattı.

Türkiye seyahat edilmemesi gereken ülkeler

ABD tarafından alınan bu karar başka bir detay daha içeriyor. Yetkililer tarafından ifade edildiğine göre, Türkiye’ye gidenler yeterli sağlık ekipmanlarına ulaşamayabilir. Bu durum hastalığa yakalananların büyük sorunlarla yüz yüze geleceği anlamını taşıyor. Aslında ekonomik problemlerin de böyle bir düşünce yaratmış olabileceği tahmin ediliyor.

ABD’deki toplam koronavirüs vaka sayısı 5 milyon civarında ve her geçen gün çok ciddi artışlar meydana geliyor. Bu artışlar aynı zamanda 163 bin ölü sayısıyla birleşince, ülkeyi çok tehlikeli bir konuma yükseltiyor. Sizce ABD tarafından alınan bu karar ne tür sonuçlar doğurabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.