Pandemi sürecinde yükselen şirketler! Türkiye odaklı araştırma

Pandemi sürecinde yükselen şirketler

Büyük salgın yaşandığı pandemi sürecinde yükselen şirketler açıklandı. Bu kuruluşlar çok ciddi bir gelişim gösterdi.

Firmaların büyük bir çoğunluğu güç kaybetse de pandemi sürecinde yükselen şirketler, gerçekten de iyi bir kazanç elde etmeyi başardı. Özellikle de temel ihtiyaçları sorunsuz karşılayan firmalar, bu konudaki en şanslı gruplar içerisinde yer aldı. Türkiye’nin popüler market zincirlerinden bir tanesi olan Migros, özellikle kendi uygulaması olan Migros Sanal Market ile önemli bir başarı elde etti.

Pandemi süreci hangi şirketlere iyi geldi?

Salgın süreci boyunca özellikle getir uygulaması bir diğer önemli kazanç sağlayan sektör oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yüzden fazla depo kullanıyor ve ihtiyaç duyulan ürünleri 10 dakika içerisinde getiriyor.

Pandemi sürecinde yükselen şirketler

Bakmanız gereken bir diğer önemli platform ise, Yemeksepeti banabi platformu oldu. Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada toplu olarak müşteri siparişlerini karşılamak istediklerini ifade etti. Böylece daha geniş bir müşteri memnuniyeti sağlanabileceği düşünülüyor. Şimdilik firmanın gerçekten önemli başarılarının olduğunu söyleyebiliriz.

Dikkat çekilmesi gereken bir diğer platform istegelsin oldu. Firmanın Genel Müdürü Sedat Yıldırım, Türkiye’de ilk vakaların görülmesiyle birlikte, satışlarda %80 gibi bir artış olduğunu ifade etti. Böylece bu kuruluşun da önemli bir gelir elde ettiğini ifade edebiliriz. Son olarak Türkiye’de Zoom uygulamasından daha çok önemli bir gelir elde ettiği söylenebilir. Şirketin geçen yıl şubat-nisan ayları arasındaki dönemde 198 bin dolar olan kar miktarı 2020 yılında 27 milyon dolar seviyelerine kadar çıktı.