Tim Cook yeni yasalardan çok korkuyor: Apple tekeli bitebilir

Apple

Tim Cook yeni yasalardan fazlasıyla endişe duyuyor ve bunu net olarak gösteriyor. Ancak son dönemlerde yaşanan bazı yasal girişimler onu iyice ürküttü.

Apple şirketinin CEO’su Tim Cook yeni yasalardan oldukça korkuyor. Aslına bakacak olursak bunda sonuna kadar haklı. Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple kendi işletim sistemlerini cihazlarında kullanıyor. Bu nedenle büyük bir güce sahip olduğunu söyleyebiliriz

Kullanıcılar Apple’ı tercih ettikleri andan itibaren hiçbir yere kımıldayamıyor. Bu akıllı telefonu kullandıkları süre içerisinde sürekli olarak Apple platformlarına yönlendiriyorlar. Mesela iPhone akıllı telefon alan birisi sadece App Store kullanabiliyor. Buradaki uygulamaları indirme yetkisine sahip kullanıcılar başka mağazaları kolay kolay tercih edemiyor

Tim Cook yeni yasalardan endişeli

Apple gibi dev şirketlerin tekel olma çalışmaları net bir şekilde görülebiliyor. Bu durum ABD ve bazı büyük ülkeler tarafından pek hoş karşılanmıyor. Özellikle son dönemlerde antitröst yasalar gündemde. Bu yasalar ile birlikte şirketlerin tekel olma çalışmaları önemli ölçüde baltalanabilir.

Tim Cook yeni yasalardan

ABD’li teknoloji devi elbette yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmıyor. Tim Cook ABD senato yargı komitesi ile doğrudan iletişim kurmaya çalışıyor. Kendisi ayrıca ABD senatörleri ile bağlantı kuruyor. Bu durum onun yargıya müdahale etmek istediği anlamını ortaya çıkarıyor. Bildiğiniz üzere Apple diğer şirketlerle kıyaslanamayacak kadar büyük. Alınacak olumsuz bir karar şirketi önemli ölçüde küçültebilir.

Tesla’da Apple CarPlay çalıştırıldı: Geliştiriciler devrede

Tim Cook yeni yasalardan endişe duyduğu için senato üyeleri ile doğrudan konuşmaya çalışıyor. Amazon, Google ve Spotify gibi şirketlerin benzer girişimlerde bulundukları görülüyor. Büyük markalar fena halde endişeye kapıldı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.