Tim Cook yalancılıkla suçlanıyor Apple davası başladı

Apple

ABD merkezli teknoloji devi Apple CEO’su Tim Cook, yalancılıkla suçlanıyor. İşte konu ile alakalı merak edilen bütün detaylar.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple firmasının başında yer alan Tim Cook, yalancılıkla suçlandı ve mahkemeye çıkma ihtimali bulunuyor. Onun suçlu görülmesine ki en büyük neden, bir dönem Apple ile alakalı yaptığı açıklamalar.

Yeni akıllı telefonu olan iPhone 12 modellerini tanıtmanın heyecanını yaşayan Apple, şimdilerde Tim Cook nedeniyle biraz üzülecek gibi görünüyor. Firmanın Çin’deki iPhone satışları konusunda yalan söylediği iddia ediliyor.

Tim Cook sorunu giderek büyüyebilir

Tim Cook ile alakalı problem 2018 yılının Ağustos ayında başladı. Bu tarihte 1 trilyon dolar seviyesine ulaşan ilk ABD’li şirket olma unvanını almıştı. Firmanın 2 Ocak 2019 tarihinde yükselişe devam ederken gelir miktarı 90 milyar dolar civarına düştü.

Tim Cook yalancılıkla suçlanıyor

Bunu piyasaya bildiren veApple akıllı telefon satışlarının düşeceğini söyleyen Tim Cook, ilk başlarda çekingen davranmıştı. Ancak ilerleyen zamanlarda akıllı telefon satışlarının Çin’de düşmeyeceğini söyledi. Büyük ihtimalle onun amacı yalan söylemek değildi. O dönem dolar kuru nedeniyle kesin bir tahminde bulunmak mümkün değildi. Onun açıklamaları yüzünden Apple yüzde 10’luk hisse kaybı yaşadı.

Apple CEO’su Tim Cook, gelişmeleri kesin olarak kestiremediği için sürekli açıklamalarını değiştiriyordu. Bu durum onun güvensizlik yaratma imajını destekledi. Ancak sonraları bundan ders almış olacak ki bir daha bu tür açıklamalar yapmadı. Sizce Apple CEO’su Tim Cook kasıtlı olarak mı yalan söyledi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.