Apple Tim Cook tartışmaları ile gündemde: Yatırımcılar endişeli

Tim Cook Epic ile mücadelesi hakkında konuştu: "İleriye bakacağız"

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple, Tim Cook tartışmaları ile gündemdeki yerini koruyor. Bu defa işler biraz daha farklı.

Apple Tim Cook tartışmaları farklı bir boyuta ulaştı. 2021 yılında 99 milyon dolarlık ödeme alan ünlü CEO, başarılı çalışmalara imza attı. Geçtiğimiz aylarda şirket 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştığını açıklamıştı. Bunu başaran ilk şirket olması ise büyük takdir topladı.

Buraya kadar hiç problem yokmuş gibi görünse bile esas kritik nokta burada başlıyor. Onun 2021 yılında elde ettiği gelir birçok kişi tarafından endişe verici olarak değerlendiriliyor. Bir önceki yıl olan 2020 ile kıyaslandığında 6,6 kat daha fazla gelir elde ettiği söylendi.

Apple Tim Cook tartışmaları rakamlara döküldü

Hissedarlar için danışmanlık hizmeti sağlayan platformlar konu ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Cook ile ilgili 3 milyon dolarlık maaş 82 milyon dolarlık hisse senedi ve 12 milyon dolarlık ikramiye üzerinde tartışıldığı söylendi.

 Apple Tim Cook tartışmaları

Hissedarlara gönderilen mektuba bakacak olursak ödemenin büyük bir endişe yarattığı ifade ediliyor. Ödülün yarısının performans kriterlerinden yoksun olduğu söylendi. Ayrıca yapılan ödemelere baktığımızda ortalama bir Apple çalışanından 1447 kat daha fazla olduğu açıklandı.

Apple, iOS ve macOS güncellemeleri ile güvenlik açığını düzeltiyor

10 yıldan fazla süredir Apple CEO’su koltuğunda oturan Tim Cook yatırımcılar için endişe kaynağı olmaya başladı. Ciddi miktarda ödeme alması onunla ilgili tartışmaları alevlendiriyor. Ancak onun Apple için ne kadar fazla çalışma yaptığı biliniyor. Onun sayesinde Apple şu anki değerine ulaşabildi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.