Tesla’da Apple CarPlay çalıştırıldı: Geliştiriciler devrede

Tesla fabrika çalışanı şirkete karşı 'cinsel taciz' iddiasında bulundu

Tesla’da Apple CarPlay çalıştırıldı ve böylece bir ilk yaşanmış oldu. Özellikle son dönemlerde Tesla araçlarında buna benzer birçok farklı gelişme kaydedildiği görülüyor.

Normal şartlarda Tesla’da Apple CarPlay çalıştırmak mümkün değil. Her ne kadar bunun bir yetersizlik sonucu oluştuğu söylense bile doğru değil. Ne yazık ki Elon Musk kasıtlı olarak bu araçlarda Android ve iOS işletim sistemlerinin çalıştırılmasını istemiyor. Geliştiriciler bu konuyu zorlamaya kararlı.

Normal şartlarda araçlarda Android ve iOS işletim sistemlerini kullanmak mümkün. Fakat Tesla buna izin vermiyor. Elon Musk defalarca bu araçlarda Android ve iOS kullanılmayacağını söyledi. Hem eski hem de yeni araçlara bununla ilgili herhangi bir güncelleme gelmeyecek. Fakat bir geliştirici Tesla aracında Apple CarPlay çalıştırmayı başardı.

Tesla’da Apple CarPlay yazılımı

Bundan kısa bir süre önce Tesla aracı içerisinde Android auto çalıştırmayı başaran geliştirici Emil Borconi önemli bir gelişmeye imza atmıştı. Son zamanlarda etkileyici bir şekilde Android auto sorunsuz çalışabiliyor. Bu aralar yeni denemeler Apple ile yapılıyor.

Tesla'da Apple CarPlay

Michal Gapinski tarafından Twitter platformunda paylaşılan bir videoda Tesla aracına CarPlay yüklendiği görülüyor. Başarılı bir şekilde bu sistemi kuran geliştirici böylece önemli bir gelişmeye imza atmış oldu. Bu konsept Raspberry Pi üzerine kurulu olan CarPlay UI tarayıcı aracılığıyla yüklenebiliyor.

Tesla CyberTruck üretimi ne zaman yapılacak? Endişe verici gelişmeler

Tesla’da Apple CarPlay çalıştırılması ilk defa yaşanan bir durum. Muhtemelen önümüzdeki günlerde şirket bununla ilgili bazı önlemler alacaktır. Tesla araçlarına Android ve iOS işletim sistemleri yüklendiği zaman güvenlik açıkları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle Tesla kesinlikle böyle bir işlemi önermiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?