Apple 2014’te Tim Cook’a Bir Servet Ödedi

Tim cook by Adam Tow1

Oldukça başarılı bir yılı daha geride bırakan Amerikalı teknoloji devi Apple, bu başarıda büyük rol oynayan CEO’su Tim Cook’a adeta bir servet ödedi.

Teknoloji dünyasının zirvesinde yer alan Amerikalı teknoloji devi Apple geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6’yla büyük bir başarıya daha imza atarken, bunun yanı sıra başta Apple Pay olmak üzere birçok ilgi çekici yeni ürününü kullanıcıların beğenisine sundu. Yükselişini geçtiğimiz yıl da hız kesmeden sürdüren Apple oldukça başarılı bir yılı geride bırakırken, başta Tim Cook olmak üzere firma yöneticileri de bu başarıdan paylarını aldılar.

apple-tim-cook-4

Apple‘ın 2014 yılında iPhone 6’yı piyasaya sürmesi, Apple Watch’un resmi olarak tanıtması ve hisse değerlerini yükseltmesine dikkat çeken Bloomberg, bunun sonucu olarak firma CEO’su Tim Cook’un gelirini geçtiğimiz yıla oranla neredeyse ikiye katladığını ortaya çıkardı. Firmayla özdeşleşen Steve Jobs’un ardından CEO görevini devralan ve Jobs’un yerini doldurmak için sıkı bir çalışma yürüten Tim Cook’un 2014 yılındaki kazancı 9.22 milyon dolar oldu.

Öte yandan firmanın 2014 yılında en çok ödeme yaptığı yöneticisi ise Tim Cook değil Angela Ahrendts oldu. Geçtiğimiz yıl Burberry’den Apple’a geçiş yapan Ahrendts, aldığı tazminatlarla birlikte 2014 yılında toplam 73.4 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

LG’den Snapdragon 810’a Tam Destek