Tesla Cybertruck 2024’e kadar seri üretime girmeyecek

Tesla Cybertruck 2024'e kadar seri üretime girmeyecek

Aksine vaatlere rağmen bu yıl bir Tesla Cybertruck gelmeyecek gibi duruyor. İşte detaylar.

Tesla kazançlarını ortaya koyan bir konferans görüşmesinde şirket başkanı Elon Musk, elektrikli kamyonetin seri üretiminin 2024’e kadar başlamayacağını söyledi. Üretimin “bu yaz bir ara” başlamasını bekliyor, ancak bu sürecin “çok yavaş” olacağı konusunda da beklentiler mevcut. Tesla hala montaj ekipmanı kurmanın ortasında. Şirket, Cybertruck’ı 2019’da tanıttı, ancak piyasaya sürülmesini birçok kez erteledi. Bu süreçte araçla ilgili çok fazla dedikodu geldi ancak üretim başlamadı. Şimdi şirket yeniden üretim için kolları sıvadı ancak nihai özelliklerin ve fiyatlandırmanın değişeceği konusunda da uyardı. EV’nin başlangıçta tek motorlu konfigürasyonunda 39.900 $ ‘dan başlaması ve üç motorlu versiyonu için yaklaşık 70.000 $’ a fiyatlandırılması gerekiyordu. Otomobil üreticisi artık bazı özelliklerin değişeceğini bunun da fiyata yansıyacağını duyurdu.

Tesla Cybertruck 2024'e kadar seri üretime girmeyecek

Pandemi, zorlu bir ekonomi, uzun süredir devam eden tedarik zinciri sorunları ve tasarım değişikliklerinin nihai olarak satın alabileceğiniz ürünleri etkilemesi bekleniyor. Bu  daTesla için yeni bir sorun değil. Model 3’ün üretimi Temmuz 2017’de başladı, ancak problemler sebebiye nihai bir sonuca varamadı. Bununla birlikte, Tesla Cybertruck benzersiz zorluklar ile karşılaştı. Şirketin en önemli projelerinden biri olmasına rağmen bu yıl için üretimler gecikecek gibi duruyor diyebiliriz.

Revize edilmiş zaman çizelgesi sorun yaratabilir. Tesla Cybertruck, şimdiden Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV ve Rivian R1T’yi içeren daha şiddetli bir rekabet ortamına giriyor. Tesla’nın üretimi tüm hızıyla başladığında, muhtemelen Ram 1500 EV ve Chevy Silverado EV’nin yanı sıra mevcut kamyonların daha uygun fiyatlı versiyonlarını alması gerekecek.

Dell , G16 ve G15 serisinden dizüstü oyun bilgisayarını tanıttı