Kişisel bilgileri satan hacker tutuklandı

Kişisel bilgileri satan hacker tutuklandı

İnternette kişisel bilgileri korumak artık son derece önemli. Bu kapsamda bir hacker da kendi işinden oldu. İşte detaylar.

Reuters‘e göre Hollandalı yetkililer, Mayıs 2020’de neredeyse her Avusturya vatandaşının kişisel bilgileri üzerinden para kazanan bir hackerı tutukladı. Avusturya nüfusu üzerinden herkesin bilgilerini satan hacker şimdi tutuklandı. İnternette veri gizliliği artık çok önemli. Kişisel verileri ele geçirip sattığı belirlenen hacker kısa sürede olay oldu. Kasım ayında Amsterdam’daki bir apartman dairesinde tutuklanan sanığın uluslararası polis tarafından zaten tanındığı bildirildi. 25 yaşındaki sanık ayrıca İtalya, Hollanda ve Kolombiya’dan “benzer veri setleri” sundu. Hollanda polisi, devam eden soruşturmaları engellememek için tutuklamayı duyurmak için şimdiye kadar bekledi.

Kişisel bilgileri satan hacker tutuklandı

Yetkililer, bilgisayar korsanının bilgileri çevrimiçi bir forumda yayınladığını söylüyor. Polis, sızdırılan bilgilerin temel olarak tüm kişisel verileri içerdiğini söylüyor. Bu da kişilerin tam adlarını, adreslerini ve doğum tarihlerini içeriyor. Ancak neyse ki finansal bilgileri içermiyor. Yine de polis, materyalin gerçekliğini doğruladı ve “bu veriler internette ücretsiz olarak mevcut olduğundan, bu kayıt verilerinin tamamen veya kısmen geri alınamaz bir şekilde suçluların elinde olduğu kesinlikle varsayılmalıdır” dedi. Polis yetkilileri direkt olarak suçlu hakkında işleme başladılar ve tutuklama emri çıkarttılar. Bu kapsamda yaşanan olayın diğer hackerlera da bir göz dağı vermesi bekleniyor denebilir.

Dell , G16 ve G15 serisinden dizüstü oyun bilgisayarını tanıttı