BuzzFeed, AI tarafından oluşturulan içeriklere yöneldi

BuzzFeed, AI tarafından oluşturulan içeriklere yöneldi

Perşembe sabahı Wall Street Journal tarafından edinilen bir dahili notta Buzzfeed içerikleri ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

İcra Kurulu Başkanı Jonah Peretti, yapay zekayı hem yazı işleri hem de ticari operasyonlarda benimsediklerini duyurdu. Buzzfeed, CNet’inkine benzer metin oluşturma sistemlerini kullanmayı planladığını da belirtti. Şirket önümüzdeki 20 yıl içinde var olan çalışmaları yeniden canlandırmak  yerine “içeriğin kendisini yaratacağını, kişiselleştireceğini ve canlandıracağını” da savunuyor. Yani ilerde çoğu firma içerik üretimlerinde yapay zekaya güvenecek denebilir.

BuzzFeed, AI tarafından oluşturulan içeriklere yöneldi

 

Bu duyuru, Buzzfeed’in çalışanlarının yüzde 12’sini işten çıkarmasının ardından geldi. Pazartesi günü, Facebook’un ana şirketi Meta’nın Buzzfeed’e milyonlar ödediği de sızdırılmıştı. ChatGPT ile birlikt yapay zekanın gelişimi hakkında daha fazla merak ve beklenti ortaya çıktı denebilir. Ancak yine de beklentilerin oldukça altında kalan bu bot bazı sınavları bile zar zor geçmesiyle tekrar gündeme geldi. İleride geliştirilen teknoloji ile Buzzfeed gibi sitelere içerik sağlayacak hale gelmesi de tabi ki mümkün olabilir ancak görünüşe göre henüz bu yola girilmesine çok uzun bir vakit var.

Elbette sosyal medya devi, filizlenmekte olan “ChatGPT’ye yönelme” hareketinde tek başına değil. Microsoft, bu hafta OpenAI’nin metin oluşturma sistemlerine çok yıllı, “milyar dolarlık” bir yatırım yapacağını duyurdu. Yapay zekanın gelişmesi zaman alacak olsa da şirketler bu kapsamda elinden geleni yapmaya gönüllü denebilir.

Galaxy S23 Ultra kamerası ile Pixel 7’ye meydan okudu!