Cybertruck İlk Ölümlü Kazasına Karıştı

Tesla Cybertruck

Tesla’nın kısa süre önce piyasaya sürdüğü futuristik görünümlü yeni aracı Cybertruck, dün ABD’de ölümlü kazaya karıştı; Soruşturma başlatıldı.

Tesla’nın merakla beklenen yeni otomobili Cybertruck’ın şirket için büyük bir başarı hikâyesi olma potansiyeli vardı. Neticede araç futuristik tasarımıyla diğer elektrikli otomobillerden ayrı bir yerde duruyordu. Nitekim Elon Musk ve Tesla yönetimi de bu araçtan oldukça umutlu görünüyordu. Ancak günün sonunda ortaya çok farklı bir sonuç çıktı. Çıkışı epey sorunlu olan Cybertruck, şu ana kadar beklentileri tam olarak karşılayamamış durumda. Bu da yetmezmiş gibi araç şimdi bir de güvenlik endişeleriyle gündemde. Çünkü Tesla’nın yeni elektrikli otomobili dün ilk kez ölümlü bir kazaya karıştı.

Amerika’da gerçekleşen kazada Cybertruck yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı ve alev aldı. Sürücü aracın içinde feci şekilde yanarak can verdi. Tesla’nın yeni aracının kaza sonrası alev alması, Amerika’daki federal otoritelerin soruşturma başlatmasına sebep oldu.

Cybertruck

Bu feci kazaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Ancak kesin olan bir şey var ki o da Tesla’nın çok tartışılan otopilot özelliğinin bu kez kazada bir rol oynamadığı. Çünkü daha önce güvenlik kaygılarıyla gündeme taşınan bu özellik henüz Cybertruck modellerine sunulmadı. Şimdi polis ve trafik idaresi bu kazaya neyin sebep olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Cevap aranan bir diğer soru da bu aracın neden kaza sonrası alev aldığı? Bu sorunun cevabı, Tesla için oldukça kritik olabilir.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor