Cybertruck Tesla’nın Başını Ağrıtmaya Devam Ediyor

Tesla Cybertruck

Cybertruck Tesla’nın başını ağrıtmaya devam ediyor. Şirket yeni otomobilinde bulduğu kritik bir hata yüzünden binlerce aracı geri çağırdı.

Tesla’nın merakla beklenen yeni otomobili Cybertruck’ın şirket için büyük bir başarı hikâyesi olma potansiyeli vardı. Neticede araç futuristik tasarımıyla diğer elektrikli otomobillerden ayrı bir yerde duruyordu. Nitekim Elon Musk ve Tesla yönetimi de bu araçtan oldukça umutlu görünüyordu. Ancak günün sonunda ortaya çok farklı bir sonuç çıktı.

İlk teslimatları başladığı günden beri çeşitli problemlerle gündeme gelen Cybertruck, belki de bugüne kadarki en büyük problemiyle bu hafta karşılaştı. Kullanıcılar tarafından trafikte kullanılan bazı araçlarda gaz pedalında sıkışma gözlemlenmesi, ciddi güvenlik kaygıları doğurdu. Bu da hiçbir otomobil şirketinin istemeyeceği, trafikten çekme kararını kaçınılmaz kıldı. Tesla bugün binlerce otomobili geri çağırdı. ABD’de bugüne kadar satılan tüm Cybertrucklar, yaşanan bu sorun yüzünden trafikten çekildi ki bu şirket için önemli bir prestij kaybı demek.

Tesla Teksas fabrikası ilk Cybertruck'unu üretti

Hatırlarsanız bu hafta başında Tesla’nın yeni aracını süren bir kullanıcı, sosyal medyaya bir video yükleyerek aracın gaz pedalının sıkıştığını, bu yüzden ciddi bir kaza yapmaktan zar zor kurtulduğunu paylaşmıştı. Daha sonra buna birkaç benzer paylaşım daha eklendi. Bugün gelen haberle birlikte bu durumun münferit olaylardan ibaret olmadığı anlaşılmış oldu.

Motorola Edge 50 Ultra Resmen Tanıtıldı