Cybertruck bekleyenler için üzücü haber

Tesla Cybertruck

Elon Musk’ın 2019 yılında tanıttığı Cybertruck ne yazık ki bu yıl seri üretime geçemeyecek. Tesla’nın absürt pick-up’ı için verdiği yeni tarih ise 2022. İşte konu hakkındaki detaylar.

Tamamen elektrikli otomobiller geliştiren Tesla, 2019 yılında sürpriz bir duyuruya imza atmıştı. Elon Musk yaptığı duyuruda Tesla’nın yeni bir pick-up ya da ülkemizdeki ismiyle kamyonet üzerinde çalıştığını belirtmişti.

Cybertruck’ın 2021 yılında seri üretime geçmesi bekleniyordu. Fakat geçemedi. Elon Musk konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulundu.

Musk, Cybertruck’ın geliştirmesinin çok da kolay olmadığını vurguladı. Mühendislik aşamasının tamamen bittiği vurgulanırken, bundan sonraki aşamanın seri üretimle ilgili olduğu belirtildi.

Tesla

Cybertruck bekleyenler için üzücü haber

Peki Cybertruck’ın çıkış tarihi ne zaman? Malum ön sipariş aşamasında bu kamyonet adeta rekor kırmıştı. Dolayısıyla pek çok bekleyeni var. Musk’ın açıklamasına göre 2021’in sonuna kadar üretilecek olan araç sayısı birkaç adeti geçmeyecek. Bunları da muhtemelen Tesla’nın üst düzey çalışanları kullanacaktır.

Asıl seri üretim ise 2022 yılında başlayacak. Musk, Tesla’nın seri ürim için gerekli ekipmanları tedarik etmeye başladığını duyurdu. Fakat Cybertruck’ın bilimkurgu filmlerinden fırlama tasarımı yüzünden, seri üretimi biraz daha uzun sürecek.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Tesla’nın yeni kamyonet modeli de aynı diğer araçları gibi yüzde yüz elektrikli olacak. Aracın menzili ise şimdilik belli değil. Bu detayı önümüzdeki süreçte öğreneceğiz.

Apple Türkiye pazarından siliniyor