Starfield Oyuncuları Kızdırmaya Devam Ediyor

Starfield

Bethesda’nın büyük çaplı uzay oyunu Starfield, oyuncuları kızdırmaya devam ediyor. Bethesda son kararıyla oyunseverlerin tepkisini topladı.

Son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, eylül ayında oyunseverlerle buluştu. Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyun serilerinin arasındaki stüdyo olan Bethesda’nın yıllar sonra çıkardığı ilk orijinal oyun olduğu için oyundan beklentiler epey yüksekti. Ancak Starfield pek çok oyunsever için hayal kırıklığına dönüştü. Oyunun sevenleri olsa da genel kanı bunun Bethesda’dan beklenen standartların altında olduğu yönündeydi. Nitekim oyunun eleştirmen ve oyuncu puanları da bunu gösteriyordu.

Ancak buna rağmen oyun kayda değer bir kitleye ulaşmayı başardı. Elbette bunda daha ilk günden Game Pass’e eklenmiş olmasının da payı büyüktü. Yine de sebebi ne olursa olsun oyun kayda değer bir kitleye ulaşmıştı. Dahası, aynı Cyberpunk 2077’de olduğu gibi zamanla gelen güncellemelerle birlikte daha iyi bir oyun haline de gelmişti. Tüm bunlar oyunun itibarını biraz daha iyileştirmesi için yeni bir fırsat yarattı. Ancak Bethesda aldığı tuhaf kararlarla bu fırsatları elinin tersiyle itmeye devam ediyor. Şirket bu hafta yine tartışma yaratan bir kararla gündeme taşındı.

starfield

Bethesda bu hafta bir paylaşım yaparak, Starfield oyunu için hazırlanan ek paketin erişime açıldığını ve oyundaki Track Alliance için yeni bir görev serisi yayınlandığını duyurdu. Ancak bu yeni görevleri oynamak isteyen oyuncular, hiç hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı. Çünkü Bethesda bu yeni görev serisindeki ikinci görevi paralı yapmıştı. Oyuncuların sadece bu yeni görevi oynamak için 7 dolar ödemesi gerekiyordu. Dahası bu yeni görevi açabilmek için önden de bir 3 dolar ödemeleri gerekiyordu. Bu da yeni görevin maliyetini 10 dolara çıkarıyor. Stüdyonun oyuna eklediği yeni bir görev için 10 dolar istemesi, tahmin edeceğiniz gibi oyunseverler tarafından hiç hoş karşılanmadı.

HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı