Starfield, Skyrim’in rekorunu kırdı

Starfield

Son günlerin çok konuşulan oyunu Starfield, çıkışından günler sonra Steam’de ulaştığı eş zamanlı oyuncu sayısıyla yeni bir rekora imza attı.

Sadece 2023’ün değil son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, nihayet 6 Eylül’de tam anlamıyla oyunseverlerle buluştu. Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyun serilerinin arasındaki stüdyo olan Bethesda’nın yıllar sonra çıkardığı ilk orijinal oyun olan Starfield, Windows PC’lere ve Xbox Series S/X’e olarak satışa sunuldu. Daha erken erişim aşamasında milyonlarca oyuncuya ulaşarak ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seren oyun, tam anlamıyla çıkmasıyla birlikte rekorları alt üst etmeye başladı.

Hatırlarsanız Starfield daha çıktığı ilk gün altı milyon oyuncuya ulaşmış, bu sayede Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyunları geride bırakarak Bethesda’nın bugüne kadar daha ilk günden en çok oyuncuya ulaşan oyunu olmuştu. Daha çıktığı ilk gün Bethesda için yeni bir rekora imza atan oyun, dün stüdyo için yeni bir rekora daha imza attı.

Starfield

Dün, yani 10 Eylül’de Steam’de 330,723 eş zamanlı oyuncuya ulaşan Starfield, böylece Skyrim’in rekorunu kırdı ve Steam’de en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşan Bethesda oyunu olarak yeni bir rekora imza attı. Bu rekor bugüne kadar The Elder Scrolls 5: Skyrim’e aitti.

Oyunun bu rekorlara PlayStation 4 ve 5 olmadan imza atması başarısını daha da etkileyici kılıyor. Ancak tabii oyunun çıktığı gün Xbox Game Pass ve PC Game Pass’e gelmiş olmasının buna epey katkı sağladığını da unutmamak gerekiyor.

Samsung Galaxy S23 FE sertifika alırken görüldü