Starfield Son Güncelleme Sonrası Oyuncu Sayısını Arttırdı

starfield

Oyunseverlerin beklentilerini tam anlamıyla karşılayamayan Starfield, yayınlanan son güncelleme sonrası yeniden yükselişe geçti.

Son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, eylül ayında oyunseverlerle buluştu. Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyun serilerinin arasındaki stüdyo olan Bethesda’nın yıllar sonra çıkardığı ilk orijinal oyun olduğu için oyundan beklentiler oldukça yüksekti. Ancak pek çok oyunsever Starfield’da aradığını bulamadı. Oyunun sevenleri olsa da genel kanı bunun Bethesda’dan beklenen standartların altında olduğu yönündeydi. Ancak buna rağmen oyun kayda değer bir kitleye ulaştı aslında. Game Pass’e de eklenmiş olmasının da yardımıyla milyonlarca oyuncuya ulaşıldığı açıklandı.

Tabii zaman geçtikçe oyuncu sayısı azaldı. Ancak Bethesda’nın bu ay kayda değer bir güncelleme yayınlamasıyla birlikte durum değişti. Starfield’ın oyuncu sayısı, çıkışından aylar sonra yeniden yükselişe geçti.

starfield

Bethesda’nın bu ay yayınladığı bu önemli güncelleme, oyuna çok istenen o 60 FPS modunu ekliyor. Bildiğiniz gibi oyunun konsolda sadece 30 FPS modunda çalışması pek çok oyunseveri hayal kırıklığına uğratmıştı. Öte yandan bu güncellemeyle birlikte oyundaki başlıca gezegenler ve şehirler için haritalar da eklendi ki bu da oyunseverlerin ilk günden beri talep ettiği özelliklerden biriydi.

Uzun süredir istenen bu özelliklerin eklenmesi oyunseverlerin dikkatinden kaçmadı. Oyunun Xbox’taki oyuncu sayısında bu hafta yüzde 72’lik kayda değer bir artış yaşandı. Böylece oyun yeniden Xbox’ta en çok oynananlar arasına girdi.

GPT-4 Turing Testini Çoktan Geçti