Warcraft Serisinde Yaprak Dökümü

warcraft 1

Warcraft serisinin genel müdürü ve Blizzard’ın kıdemli isimlerinden biri olan John Hight ayrıldığını duyurdu.

Uzun zamandır Warcraft serisinin her şeyinden sorumlu olan John Hight, Twitter’da ya da yeni adıyla X’te Blizzard’dan ayrıldığını açıkladı. Hight, “Blizzard’da geçirdiğim 12 yılın ardından ayrılmaya ve yeni bir maceraya başlamaya karar verdim. Zor bir karardı ama şu anda en iyi zaman olduğu düşünüyorum. Warcraft evreni 30 yaşına girerken inanılmaz bir konumda bulunuyor. Azeroth’un tüm kahramanlarına hizmet etmekten büyük onur duydum” dedi. John Hight tam olarak ne yapacağı ve neden ayrıldığını hakkında bir şey söylemedi.

World of Warcraft gelişmeye, heyecan yaratmaya devam ediyor. Hight’ın yerine kimin geçeceği ve Warcraft serisiyle ilgili kritik kararlara imza atacağı belli değil.

warcraft

Blizzard diğer taraftan Diablo 4’ün ek paketi ve yeni sezonları üzerinde çalışmaya devam ediyor. Diablo 4’ün genişleme paketi Vessel of Hatred, 8 Ekim 2024’te piyasaya sürülecek. Ek görev paketi ön siparişe açılmış durumda. Ön sipariş verenler oyun içi bazı ödüllere ve eşyalara sahip olacak. Genişleme paketinin konusu tahmin edilebileceği üzere Sanctuary’le ilgili şeytani planları olan Mephisto’nun etrafında dönüyor.

Oyuncuların 4. sezonla ilgili geri dönüşleri de olumlu oldu. 4. sezonla birlikte eşyaların özellikleri azaltıldı. Bu durum oyuncuların eşyayı gözden geçirip yararlı olup olmayacağına karar vermesini sağlıyor. Sonradan eşyanın özellikleri yükseltilip, belirli bir şekilde kişiselleştirilebiliyor. Eşyalarda artık ‘Büyük ekler’ adında bir özellik var. Aslında bu özellik unique veya uber unique eşyalar için geçerli. Büyük ekler eşyalar üzerindeki herhangi bir özelliğin normale göre daha yüksek değerde olmasını sağlıyor. Mesela unique bir kılıcın savunmasızlara karşı vuruşu %15 diyelim. Ama büyük ekler sayesinde vuruş %15 değil, %30 oluyor. Büyük eke sahip eşyaların yanında numara yazıyor. Bu numaralar büyük ekin derecesini gösteriyor. 1. ve 2. dereceden büyük ekli eşyaları düşürme şansı yüksekken, 3. ve 4. dereceden düşürmesi ise oldukça zor.

Cyberpunk 2077 İptal Edilen İkinci DLC’si Sızdı