HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı

HTC U24 Pro

HTC, bir süredir gündemde olan yeni akıllı telefonu HTC U24 Pro’yu resmi olarak tanıtıldı; Telefona dair merak edilen sorular cevap buldu.

HTC bir dönem akıllı telefon pazarındaki en önemli aktörlerden biri olsa da zamanla sahneden çekildi. Ancak şirket nadiren de olsa yeni telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Nitekim şirket, dün akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Bir süredir gündemde olan HTC U24 Pro, dün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

HTC U24 Pro, Snapdragon 7 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 256 GB. Ancak depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor. Telefon 4600 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 60 W hızlı şarj ve 15 W kablosuz şarj özellikleri bulunuyor. Telefonun işletim sistemi ise tahmin edeceğiniz üzere Android 14.

HTC U24 Pro 3

HTC U24 Pro’nun  tasarımında dikkat çeken ilk detay kıvrımlı ekranı alıyor.  Telefon, 6.8 inçlik OLED bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü 1,080 x 2,436p. Yenilenme hızı ise 120 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 50 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Güç ve ses tuşlarının telefonun sağ tarafında olduğu görülüyor.

Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. OIS destekli bu ana lense 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Bu telefoto kamerada 2x optik zoom özelliği bulunuyor.

Motorola Razr 50’nin Çıkış Tarihi Açıklandı