Starfield çıkış tarihi hakkında yeni detaylar paylaşıldı

Starfield

Bethesda’nın heyecanla beklenen yeni RPG oyunu Starfield’ın çıkış tarihi hakkında yeni detaylar paylaşıldı.

Fallout ve The Elder Scrolls gibi iki efsanevi oyun serisini oyun dünyasına kazandıran Bethesda Studios, 2018 yılında düzenlenen E3 oyun fuarında Starfield adlı yeni RPG oyununu duyurmuştu. Bethesda’nın 25 yıl sonra ilk kez yeni bir seri duyurması, oyun dünyası tarafından heyecanla karşılanmıştı.

RPG (rol yapma) türündeki Starfield, 2018 yılında duyurulduğunda birkaç yıl içinde oyun severlerle buluşacağı söylenmiş olsa da aradan dört yıl geçmesine rağmen oyun bir türlü çıkmadı. Yapım süreci uzadıkça uzayan oyun Bethesda tarafından defalarca ertelendi. Nihayet oyunun bu yıl çıkacağını düşünüyorduk ki geçtiğimiz günlerde Bethesda’dan bir erteleme haberi daha geldi. 11 Kasım 2022’deki çıkış tarihinin ne zaman alındığı hakkında ise net bir açıklama yapılmadı. Sadece 2023’ün ilk yarısında çıkacağı söylendi. Ancak bugün gelen yeni bilgilerle birlikte daha net bir tarih ortaya çıkmış durumda.

starfield

Starfield’ın yeni çıkış tarihine dair bu bilgi Kingcast podcastinde paylaşıldı. Podcastte Bethesda’nın yayın stratejisini masaya yatıran ekip, heyecanla beklenen oyunun çok büyük ihtimalle 2023’ün mart ayında çıkacağı sonucuna vardı. Bunun sebebi ise Bethesda’nın önceki kararları.

Bethesda bugüne kadar sadece üç oyununu ertelemek zorunda kaldı: Morrowind, Oblivion ve mobil oyunları Blades. Starfield gibi bu üç oyununun da kendi yıllarının kasım ayında çıkması planlanıyordu. Ertelendikten sonra ise bu oyunların ikisi mart ayında çıktı. Bir tek Morrowmind mayıs ayında çıktı ama o da aslında mart ayında çıkacaktı. Bethesda’nın elinde olmayan, oyun motoruna bağlı sebeplerle mayıs ayına kaldı. Yani anlayacağınız Bethesda tarihi boyunca oyunlarını piyasaya sürmek için iki dönem kullanıyor: Kasım ayı ya da bir sonraki yılın mart ayı. Bu yüzden kasım ayında çıkamayan Starfield’ın 2023’ün mart ayında çıkma ihtimali oldukça yüksek.

Bethesda’nın uzayda geçen bir Skyrim olarak tanımladığı oyun, oyun severlerin kendi istedikleri şekilde tasarladıkları karakterleriyle yeni dünyalar keşfetmelerine imkan sağlayacak.

Honor 70 Pro ve 70 Pro+ resmi olarak tanıtıldı