Bethesda, Starfield’ın Skyrim Kadar Uzun Ömürlü Olmasını İstiyor

Starfield

Bethesda, büyük çaplı uzay oyunu Starfield’ın Skyrim kadar uzun ömürlü olmasını istediğini, bu yüzden oyunu canlı tutacağını açıkladı.

Son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, yaklaşık bir yıl önce oyunseverlerle buluştu. Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyun serilerinin arasındaki stüdyo olan Bethesda’nın yıllar sonra çıkardığı ilk orijinal oyun olduğu için Starfield’dan beklentiler epey yüksekti. Ancak oyun pek çok kişi için hayal kırıklığına dönüştü. Oyunun sevenleri olsa da genel kanı bunun Bethesda’dan beklenen standartların altında olduğu yönündeydi. Nitekim oyunun eleştirmen ve oyuncu puanları da bunu gösteriyor.

Ancak tüm bu kötü yorumlara rağmen oyun geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Bu da en azından finansal olarak Bethesda’nın elini rahatlattı. Bu rahatlık, stüdyoya Starfield’ın çıkışından sonra da yatırım yapma imkanı sağladı. Nitekim stüdyo son bir yıldır oyunu sürekli güncelliyor ve yeni içerikler ekliyor. Bildiğiniz gibi kısa süre önce oyun için önemli bir ek paket daha yayınlandı. Bethesda oyunu sürekli yeniliyor çünkü Skyrim gibi bunun da yıllarca oynanacak, uzun soluklu bir oyun olmasını istiyor.

starfield

Bethesda yönetimi bu hafta bir açıklama yaparak, Skyrim gibi Starfield’ın da uzun yıllar oynanacak bir oyun olmasını istediklerini, bu yüzden önümüzdeki yıllarda da oyunu canlı tutmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu da demek oluyor ki Bethesda’nın uzay oyunu, en az birkaç yıl daha yeni içerikler, yeni ek paketler almaya devam edecek. Eğer bu oyunu seven kitlenin içinde yer alıyorsanız, bu epey iyi bir haber. Çünkü çoğu oyun çıkışından kısa süre sonra yeni güncelleme almayı bırakıyor. Diğer yandan önümüzdeki dönemde ilgi çekici bir ek paketin çıkarılması, oyunu pek sevmeyenleri de ikinci bir şans vermeye ikna edebilir. Hatırlarsanız Cyberpunk 2077’de benzer bir şey yaşanmış, Phantom Liberty ek paketinin çıkışı oyuna ikinci bir şans vermişti.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı