Realme GT6’nın Batarya Özellikleri Açıklandı

Realme GT 6T

20 Haziran’da resmi olarak tanıtılacak olan Realme GT6’nın kamera ve ekran özelliklerinden sonra batarya özellikleri de açıklandı.

Son günlerin en çok konuşulan telefonlardan biri olan Realme GT6. 20 Haziran’da düzenlenecek etkinlikte resmi olarak tanıtılacak. Son günlerde pek çok sızıntı ve söylentiye konu olan telefonun lansman tarihinin iyiden iyiye yaklaşmasıyla birlikte, bu sızıntı ve söylentiler yerini resmi açıklamalara bıraktı. Son bir iki gün içinde önce telefonun yonga setini, ardından da kamera ve ekran özelliklerini resmen açıklayan Realme, dün de telefonun batarya özelliklerini paylaştı.

Realme tarafından yapılan açıklamaya göre Realme GT6, 5500 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada 120 W hızlı şarj özelliği bulunacak. Realme, telefonun çift hücreli batarya yapısı ve hızlı şarj özelliği sayesinde 10 dakika içinde yüzde 50, 28 dakika içinde ise yüzde 100 şarj olacağını söylüyor.

Realme GT6

Realme GT 6, Snapdragon 8s Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Realme bunun “bugüne kadarki en gelişmiş Snapdragon 8s Gen 3 telefonu” olacağını söylüyor.

Realme GT6, BOE tarafından üretilen 8T LTPO OLED bir ekran kullanacak. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın maksimum parlaklığı 6000 nit olacak. Realme, telefonun arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksellik Sony LYT-808 olacağını açıkladı. Bu ana lense eşlik eden telefoto kamerada 2x optik zoom özelliği bulunuyor.

Realme’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu, aynı zamanda GT serisinin global pazara döndüğü model de olacak. Çünkü şirket bu telefonu daha çıkar çıkmaz çok sayıda pazara sunmayı hedefliyor. Telefonun çok yakında Türkiye, İtalya, Endonezya, İspanya, Tayland, Malezya, Meksika, Filipinler, Brezilya, Polonya ve Suudi Arabistan’da satışa sunulacağı doğrudan Realme tarafından duyuruldu.

HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı