Starfield’ın düşüşü sürüyor

starfield

Steam DB’deki oyuncu puanı Fallout 76’nın bile altına düşen Starfield, Bethesda’nın bugüne kadar en düşük puan alan oyunu haline geldi.

Sadece 2023’ün değil son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, nihayet 6 Eylül’de tam anlamıyla oyunseverlerle buluştu. Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyun serilerinin arasındaki stüdyo olan Bethesda’nın yıllar sonra çıkardığı ilk orijinal oyun olan Starfield, Windows PC’lere ve Xbox Series S/X’e yönelik olarak satışa sunuldu. Daha erken erişim aşamasında milyonlarca oyuncuya ulaşarak ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seren oyun, kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir başlangıç yaptı. Hatta Bethesda için çok sayıda yeni rekora imza attı. Ancak oyunun bu cicim ayları çok uzun sürmedi.

Bethesda’nın yeni oyununda yarattığı geniş ve kapsamlı evren pek çok oyunseveri etkilemiş olsa da oyun daha uzun saatler oynandıkça kusurları kendisini göstermeye başladı. Bir süre sonra kendisini tekrarlamaya başlayan görevlerden sık sık çıkan yükleme ekranına kadar pek çok şey oyunun ilk başta son derece pozitif olan eleştirilerin tersine dönmesine sebep oldu. Öyle ki oyun bugün Steam’de Bethesda’nın en düşük puan alan oyunu haline gelmiş durumda.

starfield

Starfield’ın Steam DB’deki puanı yüzde 71.38’e düştü. Bu puan pek çok oyun için iyi olarak değerlendirebilir. Ancak söz konusu Bethesda’nın olunca standart biraz daha yüksek oluyor. Nitekim oyun bu puanıyla Bethesda’nın Steam DB’deki en kötü oyunu haline gelmiş durumda. Çünkü stüdyonun bugüne kadarki en hayal kırıklığı yaratan oyunu olarak kabul edilen Fallout 76’nın bile puanı daha yüksek. 2020 yılında çıkan Fallout 76’nin Steam DB’deki puanı bugün itibarıyla 71.76. Bu da Starfield’ın Bethesda oyunları arasında en alt sıraya düştüğü anlamına geliyor.

Elbette oyunun şu ana kadarki satış rakamları göz önüne alındığında Bethesda yeni oyunundan çok da mutsuz değildir fakat bu kötü eleştiriler yakında satış rakamları üzerinde de etkisini hissettirmeye başlayabilir.

vivo iki yeni katlanabilir telefon hazırlıyor