Samsung Galaxy S24+ performans testinde görüldü

Samsung Galaxy S24+

Samsung Galaxy S24+ Geekbench performans testinde görüldü; telefonun önemli özellikleri hakkında bazı detaylar netlik kazanmış oldu.

Merakla beklenen yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’i geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıtan Samsung, bu telefonları artık piyasaya sürmesinin ardından gözünü yeniden Galaxy S serisine dikti. Bildiğiniz gibi şirket, Galaxy S24 serisi telefonlarını yıl bitmeden kullanıcılarla buluşturacak. Sonbahar aylarında çıkması beklenen bu yeni Galaxy S modelleri için bekleyişimiz sürerken, serinin en dikkat çekici iki modeli, yani Samsung Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra, Geekbench performans testinde görüldü.

Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde bu iki telefonun teknik özelliklerine dair bazı kritik detaylar da gün yüzüne çıkmış oldu. Geekbench’te yer alan bilgilere göre Samsung Galaxy S24+, “pineapple” kod adlı yonga setini kullanacak. Pineapple yonga setli bu yonga setinin Snapdragon 8 Gen 3 olacağı daha önce gelen bilgiler sayesinde büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Galaxy S24+’ın yonga setinde 3.3 GHz’lik ana çekirdeğe üç 3.15 GHz çekirdek, iki 2.96 GHz çekirdek ve iki 2.27 GHz çekirdek eşlik ediyor. Grafik işlemci olarak ise karşımıza Adreno 750 GPU çıkıyor.

Samsung Galaxy S24+, tek çekirdekli testten 2233 puan, çok çekirdekli testten ise 6661 puan aldı. Geekbench veri tabanında yer alan diğer bilgilere göre telefon Android 14 işletim sistemiyle piyasaya sürülecek. Performans testine sokulan model 8 GB RAM’e sahip olsa da Galaxy S24+’ın daha yüksek RAM kapasitesi olan versiyonlarının da olması bekleniyor.

Samsung Galaxy S24

Katlanabilir telefon satışları artmaya devam ediyor