Samsung Galaxy A9 performans testinde görüldü!

samsung

Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A9 modeli, GeekBench isimli performans testinde görüldü. Telefonun performansı sevindirici. Galaxy A9 modeli teknik özellikleriyle haberimizde.

samsung-galaxy

Galaxy A serisi geçtiğimiz yıl duyurulan ve metal gövdesiyle dikkat çeken bir seriydi. Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7 modelleriyle ülkemizde raflarda gördüğümüz model, orta segmentin en iyi alternatifleri arasındaydı. Samsung şimdi diğer Galaxy A modellerini güncellerken aynı zamanda yeni bir model duyurmanın hazırlığında. Duyurulacak olan yeni model Samsung Galaxy A9.

Samsung Galaxy A9 modeli SM-A9000 olarak adlandırılacak. Telefonun piyasaya çıkış tarihine ilişkin resmi bir bilgi yok ancak modelin Aralık ayı içerisinde duyurulması bekleniyor. Telefon, daha önce çeşitli söylentilerle gündeme gelmişti ancak ilk kez bir performans testinde görüldü. Aşağıdaki ekran alıntısında Galaxy A9’un GeekBench puanını görebilirsiniz. Telefon, tek çekirdekte 1446, çoklu çekirdekte ise 4134 puan almayı başarıyor. Bu rakamlar günlük ihtiyaçların ötesinde bir performansa denk geliyor.

Galaxy A9 modelinde Snapdragon 620 yongası kullanılıyor. 8 çekirdekli big.LITTLE mimarisindeki bu işlemcinin çekirdekleri 4+4 şeklinde çalışıyor. Yani ihtiyaç duyulan performansa göre farklı çekirdek grupları devreye giriyor. Bu ekran alıntısıyla telefonla ilgili ortaya çıkan bir diğer bilgi ise Android 5.1.1 Lollipop sürümünü kullanacak olması. Galaxy A9 modelinde 2 veya 3 GB RAM kullanılması ve Full HD ekran çözünürlüğü bekleniyor.

samsung-galaxy-a9

Facebook, sevgilisinden ayrılanlara kolaylık sağlıyor!