Samsung Galaxy A15 performans testinde görüldü

Samsung Galaxy A15

Samsung’un çok yakında piyasaya süreceği yeni orta segment telefonu Samsung Galaxy A15, Geekbench performans testinde görüldü.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung son dönemde akıllı telefon pazarında daha çok katlanabilir telefonları ve hazırlık aşamasındaki Galaxy S24 serisiyle gündeme geliyor olsa da, aslında bir yandan orta segment ve giriş seviyesinde de yeni telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi son günlerde üst üste gelen sızıntılar şirketin çok yakında Galaxy A serisine yeni modeller ekleyeceğini ortaya çıkarmıştı. Gelen sızıntılar sayesinde ortaya çıkan bu telefonlardan biri de Samsung Galaxy A15’ti.

Son birkaç haftada sızdırılan görselleri sayesinde tasarımını detaylı bir şekilde görme şansı yakaladığımız Samsung Galaxy A15, bu kez de Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun teknik özellikleri hakkında bazı detayların netlik kazanmasını sağladı.

Samsung Galaxy A15 2

Samsung Galaxy A15’in Geekbench performans testinde görülen versiyonu 4G versiyonu. Android 14 işletim sistemini kullanan bu verisyon, 4 GB RAM’e sahip. Telefon sekiz çekirdekli 2 GHz bir yonga setinden güç alıyor. Ancak bu yonga setinin hangisi olduğu şimdilik belirsizliğini koruyor. Telefon, tek çekirdekli performans testinden 743, çok çekirdekli testten ise 2005 puan aldı.

Galaxy A15, 6.4 inçlik Infinity-U ekranla geliyor. Daha önce sızdırılan görsellerde telefonun öncülüne göre daha keskin hatlara sahip olduğu görülüyor. Telefonun sağ tarafında bulunan güç tuşu, aynı zamanda parmak izi sensörü olarak da görev görüyor. Telefonun sol tarafında ise SIM kart girişi bulunuyor. Alt tarafa geldiğimizde bizi USB-C girişi, mikrofon, hoparlör ve 3.5mm kulaklık girişi karşılıyor. Üst tarafta bir mikrofon daha bulunuyor.

Cyberpunk 2077 dizisi geliyor