Galaxy S24 Ultra’da “Gorilla Glass Armor” Kullanılıyor

Samsung Galaxy S23 FE

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S24 Ultra hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.

Twitter kullanıcısı Ahmed Qwaider’ın iddiasına göre Galaxy S24 Ultra’da Gorilla Glass Armor veya GG Armor olarak bilinen ekran koruması yer alıyor. Böylece GG Armor kullanan ilk telefon da S24 Ultra olacak. Sızıntı kaynağı Ice Universe Galaxy, S24 modelinde standart olarak 8 GB RAM olduğunu, 12 GB RAM seçeneğinin S24+ ve S24 Ultra’da bulunduğunu öne sürmüştü. Ancak Ice Universe bazı ülke pazarlarında S24’te de 12 GB RAM’in yer alabileceğini belirtti.

Diğer bir sızıntı kaynağı olan Revegnus’a göre Galaxy S24, S24+ ve S24 Ultra’da siyah, gri, mor ve sarı renk seçenekleri bulunuyor. Bunlarla birlikte S24’te 128/256 GB depolama ve 8 GB RAM yer alıyor. S24+ ise 256/512 GB depolama alanı ve 12 GB RAM’e sahip. S24 Ultra 256/512 GB’a ekstra olarak 1 TB’lık depolama birimi ve 12 GB RAM’le satışa sunulacak.

Galaxy S24

Aralık ayı başında tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir rapor Galaxy S24 Ultra’nın 2 TB depolama alanı ve 16 GB RAM’e sahip modelinin olmayacağını, Samsung’un bu telefonu yeniden değerlendireceğini bildirmişti. Güney Kore’den gelen yeni bir söylentide 2 TB depolama ve 16 GB RAM’li üst seviye modelin yaz sonunda çıkabileceği ileri sürülüyor. Fakat rivayet edilene göre bu telefon Güney Kore ve Asya pazarı ile sınırlı kalabilir.

S24 serisinin en önemli özelliği cihaz içi yapay zeka ve LLM’ye sahip olması. Fakat Samsung’un cihaz içi yapay zekası sadece yeni telefonlarla sınırlı kalmayacak. Yeni Galaxy Buds kulaklıklarda dahili yapay zeka bulunacak. Kulaklık internete bağlı kalmadan kendi içindeki yapay zeka sayesinde gerçek zamanlı tercüme yapabilecek. Şu anki mevcut sistemlerde çeviri yapılacak içerik ilk olarak bulut sistemine gönderiliyor, burada tercüme ediliyor ve sonra kullanıcıya iletiliyor. Fakat yeni Galaxy Buds cihaz içi yapay zeka ile bu sistemi ortadan kaldıracak. Söylentilere göre Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta tanıtılacak, 30 Ocak’ta da satışa sunulacak. Yeni Galaxy Buds’ın 2024’ün 2. yarısında çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy A55 Performans Testinde Görüldü