FBI: Yapay zeka hackerların işini kolaylaştırıyor

Yapay zeka beslenme listesi hazırladı! Ancak listeye insan öldürecek maddeler ekledi

FBI bu hafta yayınladığı yeni siber güvenlik raporunda, yapay zeka programlarının yükselişinin hackerların işini kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Bildiğiniz gibi son dönemde A.I., yani yapay zeka teknolojilerinin ciddi bir yükselişi söz konusu. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin çıkışıyla yaşanan bu patlama, yakın zamanda da hız kesecek gibi durmuyor. Bir yandan ABD ve Çin gibi dünya güçleri, diğer yandan Microsoft ve Apple gibi dev şirketler bu alanda rakiplerine karşı üstünlük sağlamak adına adeta yeni nesil bir silahlanma savaşına girmiş durumda. Bu yarış kapsamında gelişimi daha da hızla yapay zeka teknolojileri, gündelik hayatımıza da hızla giriyor. Bu durum pek çok konuda rahatlık sağlayacak belki ama bununla beraber bazı ciddi tehlikeleri de hayatımıza sokacak. Görünüşe göre bu tehlikelerden biri de A.I. yazılımlarını kullanan siber suçlular olacak.

yapay zeka hacker 2 3

FBI bu hafta yayınladığı siber güvenlik raporunda A.I. programlarının hackerlar tarafından kullanımına dikkat çekti. FBI’ın açıklamasına göre hackerlar, kötü amaçlı yazılımların geliştirilmesinden yayılmasına kadar siber suç faaliyetlerinin hemen hemen her alanında yapay zekadan faydalanmaya başlamış durumda. Bu da hackerların elini çok daha güçlendiriyor ki FBI bu durumun gitgide daha da kötü bir hâl alacağı konusunda uyarıyor.

FBI, özellikle kişiselleştirilmeye uygun olan, açık kaynaklı A.I. programlarının hackerların başlıca tercihi olduğunu söylüyor. ChatGPT ve Google Bard gibi daha ana akım yapay zeka programları tehlikeli olarak gördüğü komutlara ve aktivitelere karşı sınırlamalar koyuyor olsa da FBI’ın dikkat çektiği bu açık kaynaklı programlarda hackerlar A.I.’yı kötü amaçlı faaliyetler için de görevlendirebiliyor.

Katlanabilir telefon satışları artmaya devam ediyor