Samsung Galaxy S23 FE, Google Play Console’da görüldü

Samsung Galaxy S23 FE

Bu ay resmi olarak tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S23 FE, bu kez de Google Play Console’da görüntülendi.

Samsung, Galaxy S23 serisinin aylardır gündemde olan son üyesi Galaxy S23 FE’yi bir türlü tanıtmıyor olsa da, özellikle son günlerde üst üste gelen sızıntılar sayesinde artık telefon hakkında bilmediğimiz çok az şey kalmış durumda. Samsung Galaxy S23 FE bu kez de Google Play Console’da görüldü. Böylece hem telefonun yeni bir görseli daha ortaya çıktı, hem de teknik özellikleri hakkında sızdırılan bilgiler doğrulanmış oldu.

Google Play Console’da da görüldüğü üzere Samsung Galaxy S23 FE iki farklı yonga setiyle piyasaya sürülecek. Telefon ABD’de Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini kullanırken, geri kalan pek çok bölgede Samsung’un kendi Exynos 2200 yonga setiyle piyasaya sürülecek. Bu yonga setine 8 GB RAM ve tercihe göre 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek.

Samsung Galaxy S23 FE

Samsung Galaxy S23 FE, 6.4 inçlik Dynamic AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun arka yüzünde üçlü arka kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25 W. Telefon işletim sistemi olarak ise Android 13 tabanlı One UI 5.1’i kullanıyor. Galaxy S23 FE, Galaxy S23 serisinin en ucuz üyesi olacak. Ancak S23 ve S23+’tan ne kadar ucuz olacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Huawei Mate 60 Pro’da olmaması gereken parçalar var