Samsung Galaxy S23 FE Avrupa Pazarına Giriş Yaptı

Samsung Galaxy S23 FE

Ekim ayında piyasaya sürülen Samsung Galaxy S23 FE, bugün belli başlı Avrupa ülkelerinde ve Güney Kore’de de satışa çıktı.

Samsung Galaxy S23’ün daha bütçe dostu versiyonu olan Samsung Galaxy S23 FE, uzun bir bekleyişin ardından nihayet ekim ayında piyasaya sürdü. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ilk olarak Çin’de satışa çıkardığı yeni telefonunu daha sonra Kuzey Amerika pazarına da sundu. Ancak diğer pek çok bölgede kullanıcıların bu telefon için biraz daha beklemesi gerekti. Neyse ki pek çok kişi için bugün o bekleyiş sona erdi. Çünkü Samsung Galaxy S23 FE bugün iki önemli pazarda daha satışa çıktı.

Avrupa’nın belli başlı ülkelerinde ve Samsung’un kendi memleketi olan Güney Kore’de Galaxy S23 FE satışları bugün itibarıyla başladı. Samsung’un özellikle kendi memleketinde kullanıcıları bugüne kadar bekletmesi beklenmedik bir hamle oldu.

Samsung Galaxy S23 FE 2

Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy S23 FE, iki farklı yonga setiyle piyasaya sürüldü. Telefon, ABD’de Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini kullanırken, geri kalan pek çok bölgede Samsung’un Exynos 2200 yonga setini kullanıyor. Nitekim Avrupa’da satışa sunulan versiyon da Exynos 2200’den güç alıyor. Galaxy S23 FE’de bu yonga setine 8 GB RAM ve tercihe göre 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Samsung Galaxy S23 FE, 6.4 inçlik Dynamic AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun arka yüzünde üçlü arka kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25 W. Telefon işletim sistemi olarak ise Android 13 tabanlı One UI 5.1’i kullanıyor.

Katlanabilir Telefon Satışları Rekor Kırdı