Samsung Galaxy S23 FE tüm detaylarıyla görüldü

Samsung Galaxy S23 FE

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Galaxy S23 FE’nin sızdırılan yeni görselleri telefonun tüm detaylarıyla görülmesini sağladı.

Bildiğiniz gibi Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S23’ü şubat ayında piyasaya sürdü. Galaxy S23 serisinin lasnmanından kısa süre sonra Samsung Galaxy S23 FE modeline dair ilk detaylar gelmeye başladı. Galaxy S23 FE o günden beri gündemde olsa da hala piyasaya sürülmüş değil. Ancak görünen o ki bu durum çok yakında değişecek. Çünkü Samsung’un telefonu nihayet bu ay resmi olarak tanıtacağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda.

Biz Samsung’un Galaxy S23 FE’yi geç de olsa da resmi olarak tanıtması için beklerken, telefon yeni sızıntılara konu olmaya devam ediyor. Son olarak da telefonun tasarımını tüm detaylarıyla gözler önüne seren yeni görselleri internete sızdırıldı. The Tech Outlook tarafından sızdırılan bu görseller, Galaxy S23 FE’nin tasarım olarak standart Galaxy S23 ile neredeyse birebir aynı olacağını doğruluyor.

galaxy s23 fe

Samsung Galaxy S23 FE, Güney Koreli teknoloji devinin Exynos 2200 yonga setinden güç alacak. Ancak telefonun ABD’de satışa çıkacak versiyonu Spandragon 8 Gen 1 yonga setini kullanacak. Bu yonga setine 8 GB RAM ve tercihe göre 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek.

Samsung Galaxy S23 FE, 6.4 inçlik Dynamic AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun arka yüzünde üçlü arka kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25 W. Telefon işletim sistemi olarak ise Android 13 tabanlı One UI 5.1’i kullanıyor. Galaxy S23 FE, Galaxy S23 serisinin en ucuz üyesi olacak. Ancak S23 ve S23+’tan ne kadar ucuz olacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar