Samsung Galaxy Tab A9 ve S9 FE, Google Play Console’da görüldü

Samsung Galaxy Tab A9

Samsung’un yıl bitmeden piyasaya süreceği yeni tabletleri Samsung Galaxy Tab A9 ve Galaxy Tab S9 F, Google Play Console’da görüldü.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung son dönemde daha çok akıllı telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da aslında tablet tarafını da ihmal etmiyor. Tablet PC modellerine yenilerini eklemeye devam eden şirket, çok yakında iki yeni tableti daha piyasaya sürecek gibi  görünüyor. Yıl bitmeden kullanıcılarla buluşması beklenen Samsung Galaxy Tab A9 ve Galaxy Tab S9 FE, kısa süre önce Google Play Console’da görüldü.

Google Play Console’da yer alan bilgiler sayesinde tabletlerin teknik özelliklerine dair ilk detaylar da ortaya çıkmış oldu. Öte yandan yine Google Play Console’da ortaya çıkan görseller sayesinde bu iki tabletin tasarımları da gözler önüne serildi.

Samsung Galaxy Tab S9 FE, 1440 x 2304 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip. Samsung’un Exynos 1380 yonga setinden güç alan tablette bu yonga setine 6 GB RAM eşlik ediyor. Galaxy Tab S9 FE, işletim sistemi olarak ise Android 13’ü kullanıyor.

Samsung Galaxy Tab A9 ise 800 x 1340 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip. Bu kez yonga seti tarafında Samsung’un değil MediaTek’in bir yonga seti var. Galaxy Tab A9, Helio G99 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. İşletim sistemi olarak Galaxy Tab A9 de Android 13’ü kullanıyor.

Samsung Galaxy Tab A9

Samsung Galaxy A15 ilk kez görüldü