Samsung Galaxy S23 FE Yarın Avrupa’ya Geliyor

Samsung Galaxy S23 FE

Ekim ayında piyasaya sürülen Samsung Galaxy S23 FE, nihayet Avrupa pazarına da geliyor. Telefonun Avrupa lansmanı yarın gerçekleşecek.

Bu yılın başında Samsung Galaxy S23 piyasaya sürüldüğünde, bu serinin bütçe dostu üyesi Galaxy S23 FE’nin de kısa süre sonra çıkacağı tahmin ediliyordu. Ancak öyle olmadı. Aylarca gündemde kalan Samsung Galaxy S23 FE, nihayet ekim ayında piyasaya sürüldü. Ancak bu sefer de telefon sadece belli başlı pazarlarda resmi olarak satışa çıktı. Pek çok bölgede kullanıcıların bekleyişi ekim ayında da bitmedi. Bu bölgelerden biri de Avrupa’ydı. Neyse ki Avrupa’da da bekleyiş nihayet sona eriyor. Samsung Galaxy S23 FE’nin Avrupa lansmanı, yarın Fransa’da gerçekleşecek.

Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy S23 FE, iki farklı yonga setiyle piyasaya sürüldü. Telefonun ABD’de Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini kullanırken, geri kalan pek çok bölgede Samsung’un Exynos 2200 yonga setini kullanacağı açıklandı. Nitekim Avrupa’da da telefon Exynos 2200’lı versiyonuyla satışa çıkıyor. Galaxy S23 FE’de bu yonga setine 8 GB RAM ve tercihe göre 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Samsung Galaxy S23 FE 2

Samsung Galaxy S23 FE, 6.4 inçlik Dynamic AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun arka yüzünde üçlü arka kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25 W. Telefon işletim sistemi olarak ise Android 13 tabanlı One UI 5.1’i kullanıyor.

OnePlus 12 Resmen Tanıtıldı