Huawei Mate 60 Pro’da olmaması gereken parçalar var

Huawei Mate 60 Pro

Huawei Mate 60 Pro parçalarına ayrılınca, telefonun içinde normalde orada olmaması gereken bazı parçaların olduğu ortaya çıktı.

Amerika’nın sert yaptırımları sebebiyle bir dönem akıllı telefon pazarında silinmenin eşiğine gelen Çinli telefon üreticisi Huawei, bu zorlu dönemi bir şekilde atlattı ve yeniden yükselişe geçti. Şirket geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemisi akıllı telefonları Huawei Mate 60 ve Mate 60 Pro’yu piyasaya sürdü. Son derece etkileyici teknik özelliklere sahip olan bu iki telefonla birlikte şirket global pazara da dönüş yaptı. İlk olarak Çin’de tanıtılan telefonlar, kısa süre sonra Hindistan’da global lansmanını gerçekleştirdi. Böylece Huawei yıllar sonra global telefon pazarına geri döndü.

ABD’nin sert yaptırımları yüzünden şirketin kritik parçaları temin etmesinin imkansız hale geldiği bir dönemde birketin böyle bir geri dönüşü nasıl gerçekleştirdiği merak konusu oldu. Huawei Mate 60 Pro’nun raflardaki yerini almasıyla birlikte bu gizem daha da derinleşti. Çünkü Huawei’nin yeni telefonunun içinde normal şartlarda orada olmaması gereken parçalar var.

huawei mate 60 pro 1

Huawei Mate 60 Pro’nun bu hafta yayınlanan parçalara ayırma videosu, yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi. Çünkü bu video gösterdi ki telefonun içinde normalde Huawei’nin batıdan temin etmesi yasak olan parçalar da var. Telefonun kullandığı HiSilicon Kirin 9000s yonga seti görünmüyor olsa da, onun üstüne yerleştirilmiş olan SK Hynix RAM çipler açıkça görülüyor. Ancak normalde Huawei’nin bu çiplere sahip olmaması gerekirdi. Bu yüzden SK konuyla ilgili soruşturma başlatmış durumda. Şirket 2020’de yaptırımlar başladığından beri Huawei’ye parça satmadığını söylüyor. Bu da bu çiplerin Huawei’nin eline nasıl geçtiğinin sorgulanmasına sebep oluyor.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir