Sağlık Bakanı salgın hakkında uyarıda bulundu

Bill Gates kıyametyeni koronavirüs testi senaryolarını

Koronavirüs salgını hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir uyarı daha geldi. İşte konunun detayları.

Sağlık Bakanı salgın hakkında uyarıda bulundu. Bakan Koca, 30 Ekim’de İzmir’de gerçekleşen depreme dikkat çekti ve depremde 117 insanımızın can verdiğini hatırlattı. Koca koronavirüsten ötürü sadece 1 günde yaşanan can kaybının 203 olduğunu söyledi ve bu kayıpların önüne geçmenin mümkün olduğunu belirtti.

“30 Ekim 2020 İzmir depremi hepimizi sarsmıştı. Depremde 117 insanımız can verdi. Bir anda yıkımlara yol açan bir afet! Kayıpları; hastalığa bağlı, süreci bilinen ölümlerle elbette bir tutulamaz. Ama unutmayın: Sadece bugünkü vefat sayımız 203. Önlenmesi mümkün ölümler önlenmeli.”

Sağlık Bakanı salgın hakkında uyarıda bulundu

Son dönemde aşılanma oranlarının artmasına rağmen can kayıpları ve vaka sayılarında düşüş olmaması can sıkıyor. Bu durumun ne kadar böyle devam edeceği ise şimdilik belirsiz.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bilim kurulu üyelerinden birisi kapanmaların anca 50 bin ve üzeri vaka sayılarında gündeme geleceğini söylemişti.

Muhtemelen kapanmadan önce aşı olmayanlara yönelik bazı tedbirler alınacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Hep zam hep zam olmaz! Bu sefer de indirim geldi!